Gaat u verhuizen naar een ander koophuis? En wilt u uw hypotheek meenemen? Dan kunt u van de verhuisregeling gebruikmaken als u aan de voorwaarden voldoet. U vindt meer informatie over de verhuisregeling in uw hypotheekvoorwaarden.

Hoe werkt de verhuisregeling?

Als u uw huis verkoopt, moet u de hypotheek voor dit huis terugbetalen. Wilt u uw bestaande hypotheek meenemen naar uw nieuwe huis? Dan neemt u alleen de rente over uw oude hypotheek en de rentevaste periode mee. De einddatum van de hypotheek blijft hetzelfde. Het bedrag dat u maximaal mag meenemen, is het bedrag van uw oude hypotheek.

Vind een financieel adviseur

Bij u in de buurt

Vind een adviseur

Rente

Is de rente die u over uw oude hypotheek betaalt lager dan de actuele rente? Dan is het verstandig om uw hypotheek mee te nemen. Is de rente op het moment dat u verhuist lager dan de rente die u betaalt over uw oude hypotheek? Dan is het beter om een nieuwe hypotheek af te sluiten. U kunt uw oude hypotheek dan zonder kosten aflossen.

Hogere hypotheek

Hebt u een hogere hypotheek nodig dan u had omdat u een duurder huis koopt? Dan betaalt u over het hogere bedrag de rente die op dat moment geldt.

Wij zien uw verhuisaanvraag als een nieuwe hypotheek.

Verhuisregeling aanvragen

1. Maak een afspraak met een financieel adviseur

Actie voor u

U kunt alleen via een financieel adviseur uw hypotheek meeverhuizen.

2. Uw financieel adviseur vraagt een renteaanbod op

Actie voor uw financieel adviseur

Uw financieel adviseur dient uw aanvraag bij ons in en vraagt een renteaanbod bij ons op.

3. Wij beoordelen uw aanvraag

Actie voor Delta Lloyd

Wij doen onder andere een toets bij het Bureau Krediet Registratie. Na onze eerste beoordeling beslissen wij of u een renteaanbod krijgt. Als dat zo is, krijgt u ons renteaanbod binnen enkele werkdagen van uw financieel adviseur. Het renteaanbod heeft voor u en Delta Lloyd nog geen verplichtingen. Uw financieel adviseur nodigt u vervolgens uit om het renteaanbod met u te bespreken.

4. U ondertekent het renteaanbod en stuurt dit met documenten naar ons terug

Actie voor u

U hebt 2 tot 3 weken de tijd om ons renteaanbod te ondertekenen. Naast het getekende renteaanbod hebben wij een aantal documenten van u nodig om uw aanvraag te kunnen beoordelen. In het renteaanbod leest u welke documenten wij nodig hebben.

5. Wij beoordelen uw documenten

Actie voor Delta Lloyd

Wij beoordelen de documenten die u hebt opgestuurd. Het kan zijn dat wij nog vragen voor u hebben of aanvullende documenten nodig hebben. Als alles in orde is, krijgt u een offerte van ons.

6. U accepteert de offerte

Actie voor u

Is de offerte naar wens? Zet dan uw handtekening onder de offerte en stuur deze binnen 15 dagen terug naar uw financieel adviseur. Daarna zorgt uw financieel adviseur ervoor dat de offerte op tijd bij ons binnen is. Vanaf dat moment hebt u een contract met ons.

7. U tekent de hypotheekakte bij een notaris

Actie voor u

Als uw hypotheekaanvraag is goedgekeurd, zoekt u een notaris uit en maakt u een afspraak om de hypotheekakte te ondertekenen. Dit heet het passeren van de akte. Na het tekenen bent u de eigenaar van het huis. U moet binnen 6 maanden na het aflossen van uw oude hypotheek de hypotheekakte voor uw nieuwe hypotheek ondertekenen. De notaris laat ons weten dat de hypotheekakte is gepasseerd en wij nemen de hypotheek in beheer.

8. U regelt uw verzekeringen

Actie voor u

Wanneer u een nieuwe hypotheek aanvraagt, is dit een goed moment om te kijken naar uw verzekeringen. U mag zelf weten bij welke verzekeraar u deze verzekeringen afsluit. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere niet:

  • Een woonhuisverzekering (opstalverzekering) is verplicht. Deze verzekering moet ingaan voordat uw hypotheek passeert bij de notaris. Bij een appartement is de opstalverzekering al geregeld door de Vereniging van Eigenaren. Soms is wel een aanvullende verzekering nodig. Kijk dit goed na om te voorkomen dat u zich dubbel verzekert.
  • Een overlijdensrisicoverzekering, inboedelverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht.
Naar boven