Verzuimchallenge 2017

Doe ook mee aan de Delta Lloyd #verzuimchallenge 2017!

31 mei 2017

Sommige bedrijven doen het al: pingpongen in de pauze, wandelvergaderingen, planken tijdens een daily standup of supergezond lunchen. Sinds 12 juni loopt de de Delta Lloyd #verzuimchallenge en… dagen we jou en je collega’s uit om ook dat stapje extra te doen!

De #verzuimchallenge 2017 duurt van 12 juni t/m 7 juli.


Tijdens deze vier werkweken daag je jezelf, je collega’s én de rest van werkend Nederland uit met slimme, leuke en/of ludieke acties die (langdurig) ziekteverzuim kunnen voorkomen. De focus ligt op verbetering van de fysieke en mentale gezondheid. Want als je vaker beweegt, meer pauzes neemt, gezonde voeding eet en alles open en eerlijk kunt delen op de werkvloer; ben je niet alleen productiever, ook wordt je werk een stuk leuker. En dat gunnen we iedereen!

Verzuimchallenge 2017

Dit ga je doen…

• Focus met je team, afdeling of hele bedrijf vier weken lang op de volgende thema’s: beweging, ontspanning, voeding en bedrijfscultuur. 

• Bedenk als het lukt per thema een leuke activiteit. Alles mag. Van lift uitzetten, yoga-sessies, gezonde lunches, gezamenlijke powernaps, jouw missers uitspreken op een zeepkistje, een tijdelijk verbod op e-mailen naar collega’s tot pingpong en meer. 

• Maak hiervan foto’s, video’s, vlogs, noem maar op. En heel belangrijk: deel dit met z’n allen op sociale media o.v.v. de hashtags #verzuimchallenge en #deltalloyd.

Hoofdprijs: een bellicon® minitrampoline

Door mee te doen maak je kans op 'fitte accessoires', zorgen we voor social aandacht en maakt jouw bedrijf kans op de hoofdprijs: een bellicon® classic minitrampoline t.w.v. 529 euro. Met daarbij een gratis workshop bellicon® workspace op locatie van de winnaar. Van deze prijsuitreiking maken we een verslag dat we ook weer delen op social media. 

Verzuimchallenge 2017

Maar… de belangrijkste prijs is natuurlijk dat jij en je collega’s die eerste stap zetten naar resultaat: nog fittere en blijere mensen, en als jullie ‘t volhouden: minder ziekteverzuim.

Verzuimchallenge 2017

De uitdagers

Twee bedrijven nemen het voortouw in de #verzuimchallenge: Wazzup uit Arnhem en TCP Solutions uit Amsterdam. Bekijk boven- en onderstaande filmpjes, dan zie je wat zij zoal doen. Dat brengt jou ook vast op goede ideeën!

Verzuimchallenge 2017

Actievoorwaarden

Alle bedrijven en organisaties met minimaal 1 werknemer in Nederland kunnen meedoen. De winnaar is het bedrijf met de meest aansprekende actie. Dit wordt bepaald door het Social Team van Delta Lloyd, Remy Draaijer (CEO van bellicon) en een verzuimspecialist van Delta Lloyd. Lees hier alle actievoorwaarden [PDF]  van de #verzuimchallenge. Als je meedoet met deze actie, ga je akkoord met deze voorwaarden. Je kunt vanaf het begin meedoen, maar ook tussentijds instappen met een te gekke actie. Het is allemaal mogelijk.

Meedoen dus!

Denk niet in ‘misschien’, ‘ja maar…’ of ‘moeten we het nog maar even over hebben’. Denk in doen! Ga er dus voor als jij en je collega’s denken deze challenge te gaan winnen. Succes!

Ook interessant voor u: