Kies de beste zorgverlener

Bij Delta Lloyd hebt u recht op de beste begeleiding naar de beste zorg. Daarom kiest u bij ons zelf uw zorgverleners. Natuurlijk helpen wij u daar graag bij.

Als u een zorgverlener nodig heeft, wilt u waarschijnlijk het liefst naar een zorgverlener bij u in de buurt.  Of moet u misschien naar het ziekenhuis? In dat geval kan het erg lastig zijn om te bepalen in welk ziekenhuis u de beste zorg krijgt. Delta Lloyd geeft u informatie over de verschillen tussen ziekenhuizen. U vergelijkt wachttijden, medische kwaliteit van behandelingen en klantervaringen.

Actueel overzicht

Met de Zorgvergelijker vindt u eenvoudig een zorgverlener of ziekenhuis. Ook ziet u met welke zorgverlener of instelling Delta Lloyd een contract heeft gesloten.

U kunt elk jaar per 1 januari van zorgverzekeraar wisselen. Het kan zijn dat Delta Lloyd nog niet met alle zorgaanbieders voor het komende jaar een contract afgesloten heeft. Zodoende zijn dan nog niet alle zorgaanbieders in ons overzicht in de Zorgvergelijker opgenomen. Zodra wij een contract met een zorgaanbieder hebben afgesloten, nemen wij die op in het overzicht in de Zorgvergelijker. Dit betekent dat de Zorgvergelijker dagelijks wordt aangepast, zodat u altijd een actueel overzicht hebt.

Meest gestelde vragen

Hebt u vragen over de Zorgvergelijker? Kijk dan bij onze meest gestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan met Delta Lloyd Zorgservice op telefoonnummer (013) 593 82 25.

Alternatieve behandelingen

Alternatieve behandelwijzen kunnen een aanvulling vormen op de gewone, reguliere behandelingen. Reguliere behandelingen worden in veel gevallen uit de Zorgverzekeringswet (Zvw) vergoed. Alternatieve geneeswijzen niet. De minister van VWS beslist welke behandelingen voor vergoeding uit de Zvw in aanmerking komen. Wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid en veiligheid van de behandeling vormt daarbij een belangrijke leidraad. Alternatieve behandelingen kunnen wel onder een aantal voorwaarden uit de aanvullende verzekering worden vergoed. De behandeling moet in ieder geval aangeboden worden door een arts voor alternatieve behandelwijzen en de hulpverlener moet aangesloten zijn bij een door Delta Lloyd erkende beroepsvereniging. Op deze manier is een toetsing ingebouwd voor kwaliteit.

Hier vindt u een alfabetisch overzicht van alle door Delta Lloyd erkende beroepsverenigingen voor alternatieve behandelingen [PDF] .