Mondzorg

Om tandproblemen te voorkomen gaat u regelmatig naar de tandarts, mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus. Is er toch iets aan de hand? Dan krijgt u de juiste behandeling en nazorg.

Tarieven in de mondzorg

Hebt u mondzorg nodig? Dan wilt u natuurlijk niet teveel betalen. Daarom moeten zorgverleners in de mondzorg zich houden aan wettelijke maximumtarieven. 

Wat heeft Delta Lloyd voor u afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid?*

 • Bij een acute behoefte aan mondzorg wordt de noodzakelijke zorg uiterlijk binnen één uur geleverd. 
 • Bij een subacute behoefte aan mondzorg wordt de noodzakelijke zorg uiterlijk binnen 24 uur geleverd. 
 • De toegangstijd tot eerste controle bedraagt bij geen spoed maximaal drie weken. 
 • De wachttijd op behandeling ingeval van mondzorg bedraagt bij geen spoed maximaal drie weken.
 • Bij een acute of subacute behoefte aan mondzorg is de zorgaanbieder binnen een reistijd van maximaal dertig minuten bereikbaar. 
 • De aanbieder van mondzorg moet binnen een reistijd van niet meer dan 45 minuten bereikbaar zijn voor consumenten. 80% van de verzekerden moet binnen dertig minuten een aanbieder van mondzorg kunnen bereiken. 

*) Zorgverleners en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen normen afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid (Treeknormen). Deze afspraken zijn volgens de Treeknormen.

Wat doen wij nog meer?

 • U wilt natuurlijk de beste mondzorg voor uw kind. Daarom stimuleren wij de methode ‘Gewoon Gaaf’. Uw kind heeft hiermee veel minder kans op gaatjes. En ook aanvullende behandelingen zijn minder vaak nodig.  We belonen tandartsen die op een goede manier preventieve mondzorg leveren.
 • Hebt u een klikgebit nodig? Dan is dat best ingrijpend. Daarom maken we afspraken over de kwaliteit van deze zorg. En over garanties bij eventuele ongemakken. Ook ligt de eindverantwoordelijkheid van de behandeling altijd bij een bekwame zorgverlener. Zo hebt u een duidelijk aanspreekpunt bij vragen.

Goed om te weten

 • Wij willen dat u de beste zorg krijgt. En dat de zorg betaalbaar blijft. Daarom maken we afspraken met zorgverleners over de kwaliteit en prijs van behandelingen. Het maakt voor uw vergoeding niet uit of u naar een zorgverlener gaat die geen contract met ons heeft. 
 • Jonger dan 18 jaar? Dan wordt vrijwel alle mondzorg vergoed vanuit de basisverzekering.
 • Ouder dan 18 jaar? Dan vergoeden wij alleen bijzondere tandheelkunde vanuit de basisverzekering. Overige mondzorg kunt u (deels) vergoed krijgen vanuit uw aanvullende verzekering.

Vind de beste zorg

Weten of wij een contract hebben met uw zorgverlener? Of waar u het beste terecht kunt? We helpen u graag.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over ons zorg inkoopbeleid Mondzorg [PDF]  in 2016 en ons zorginkoopbeleid mondzorg in 2017 [PDF] .