Afspraken over zittend ziekenvervoer 2015

We hebben nieuwe afspraken gemaakt met taxi- en rolstoelvervoerders.  Wat betekent dit mogelijk voor u?

Vergoeding zittend ziekenvervoer

In een beperkt aantal gevallen komt u in aanmerking voor vergoeding van zittend ziekenvervoer (zzv). Dit zijn de reiskosten die u per auto, taxi of openbaar vervoer maakt voor uw behandeling.

Wat hebt u nodig?

Om gebruik te maken van taxi- en rolstoelvervoer hebt u vooraf toestemming nodig van Delta Lloyd. Onze gecontracteerde vervoerders zijn werkzaam in de regio’s Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Hollandse eilanden en Land van Maas en Waal.

Betaalbare zorg voor iedereen

Delta Lloyd wil dat zorg nu en in de toekomst voor iedereen toegankelijk blijft. Bovendien willen we uw premie betaalbaar houden. Daarom hebben we ons inkoopbeleid voor zittend ziekenvervoer aangescherpt.

Taxivervoer in 2015

Delta Lloyd gaat de tarieven voor taxivervoer verlagen. Dit betekent dat we minder kosten maken voor zittend ziekenvervoer. De tarieven die wij aan u vergoeden veranderen niet.

Belangrijkste afspraken met vervoerders

  • Uw taxivervoerder is het hele jaar, zeven dagen per week bereikbaar. U kunt bellen op één centraal telefoonnummer. De taxivervoerder moet voldoende voertuigen beschikbaar hebben.
  • Uitgangspunt is dat u altijd op tijd op uw afspraak komt. U maakt met uw vervoerder een afspraak over het tijdstip van ophalen en de taxi komt maximaal 15 minuten vroeger of later.
  • De taxi zet u maximaal 30 minuten voor uw afspraak op uw bestemming af.
  • Ook als u met andere klanten reist bent u verzekerd van kwaliteit. De taxi vervoert maximaal twee klanten op de achterbank. En de reis duurt hooguit 25% langer dan normaal (met een extra reistijd van maximaal 30 minuten).
  • De taxi is schoon, rookvrij en veilig (ook voor uw rolstoel)
  • U krijgt garantie dat u op tijd op uw afspraak komt. En anders kunt u de gemaakte behandelkosten terugvragen aan uw vervoerder.
  • U krijgt hulp bij het in- en uitstappen. En u krijgt begeleiding naar de centrale hal of receptie van de instelling of thuis tot aan uw voordeur.
  • Uw vervoerder heeft het Taxi Keurmerk (TX). De TX-sticker is zichtbaar op de ruit van uw taxi.

Wijziging voor oncologie- en nierdialysepatiënten

Vanaf 2015 kan het voorkomen dat oncologie- en nierdialysepatiënten na de behandeling ook op de terugreis vanuit het ziekenhuis met andere patiënten naar huis worden gebracht.

Delta Lloyd heeft deze afspraken gemaakt met de vervoerders:

  • Gaat u naar het ziekenhuis voor nierdialyse? Uw vervoerder mag op de terugreis alleen een andere dialysepatiënt meenemen die dezelfde behandeling heeft gehad. De terugreis mag maximaal 15 minuten langer duren.
  • Gaat u naar het ziekenhuis voor chemo- of radiotherapie? Uw vervoerder mag op de terugreis meerdere patiënten meenemen. Uw terugreis mag 25% langer duren met een maximum van een half uur. Bijvoorbeeld: uw normale reistijd is 40 minuten. Rijdt er een extra passagier mee, dan mag uw reistijd naar huis niet langer worden dan 50 minuten (10 minuten extra).

Gebruik maken van een niet-gecontracteerde vervoerder

Natuurlijk kan u gebruik maken van een vervoerder die geen contract heeft met Delta Lloyd. Dit heeft mogelijk wel gevolgen voor uw vergoeding.

Meer informatie