Delta Lloyd maakt nieuwe afspraken over inkoop orthopedische schoenen

Vanaf 1 januari 2015 gelden nieuwe afspraken tussen Delta Lloyd en orthopedisch schoenmakers over de prijs van orthopedische schoenen.

Delta Lloyd is kritisch op de zorg en medische hulpmiddelen waarvan u gebruikt maakt. We willen dat u waar krijgt voor uw geld. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de prijs van orthopedische schoenen en daaruit bleek dat deze naar beneden kan. Met de orthopedisch schoenmakers hebben wij nieuwe afspraken gemaakt voor 2015.

Prijs orthopedische schoenen daalt

De markt van orthopedische schoenen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Nieuwe digitale technieken maken het mogelijk dat orthopedische schoenen tegen lagere productiekosten gemaakt kunnen worden. Dit zien we nog niet terug in de prijs van schoenen. Daarom verlagen wij vanaf 1 januari 2015 de tarieven die we aan de orthopedisch schoenmakers betalen.

Wat verandert er voor u in 2015?

Voor 2015 hebben wij een contract met alle orthopedisch schoenmakers. U kunt daarom dit jaar bij uw vertrouwde schoenmaker terecht. Enkele afgesproken tarieven zijn lager dan in 2014. Dit zult u op uw rekening van 2015 terugzien.

Bekijk hier de vergoeding van orthopedische schoenen in 2015.

Meer informatie

Hebt u vragen over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met onze afdeling Medische beoordelingen op telefoonnummer 0135938225. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.