Geboortezorg

Zwanger? Dan wilt u de beste zorg voor uzelf én uw kindje. Om dat te garanderen, maken wij afspraken met verloskundigen, ziekenhuizen en kraamzorgorganisaties.

Samenwerken in de geboortezorg

De Nederlandse geboortezorg kwam de afgelopen jaren negatief in het nieuws. Gelukkig is er veel verbeterd. Maar het kan nóg beter. Door een zeer nauwe samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen en kraamverzorgenden bijvoorbeeld. Zodat u altijd de juiste zorg krijgt van de juiste zorgverlener.

Wat heeft Delta Lloyd voor u afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid?

Bij acute verloskunde is de afspraak dat er binnen 45 minuten een ambulance aanwezig moet zijn. Binnen 30 minuten na vaststelling van de diagnose wordt de benodigde medische hulp gestart.

Zorgverleners en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen normen afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid (Treeknormen). Deze afspraak is volgens de Treeknormen.

Wat doen wij nog meer?

  • Samen met zorgverleners onder andere in Dirksland, Helmond en Breda, onderzoeken we wat de beste geboortezorg is. En hoe we deze het beste kunnen financieren en organiseren. 
  • Wij willen dat de zorgverleners die bij geboortezorg betrokken zijn nauw samenwerken en goed met elkaar communiceren. In 2020 moet dit zo goed gaan, dat we integrale geboortezorg kunnen inkopen. Dit betekent dat we geen afspraken meer maken met individuele zorgverleners, maar met de ketenorganisatie waarin ze samenwerken. Daarbij hoort ook één tarief voor alle geboortezorg in plaats van losse tarieven. 

Goed om te weten

Wij willen dat u de beste zorg krijgt. En dat de zorg betaalbaar blijft. Daarom hebben wij met de meeste zorgverleners een contract. Kiest u voor een zorgverlener waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde zorgverlener), dan heeft dit geen gevolgen voor wat u vergoed krijgt.

Vind de beste zorg

Weten of wij een contract hebben met uw zorgverlener? Of waar u het beste terecht kunt? We helpen u graag. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Meer informatie

Lees meer informatie over ons zorg inkoopbeleid geboortezorg [PDF]  in 2016 en ons zorginkoopbeleid geboortezorg in 2017 [PDF] .

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact op met onze medewerkers van Geboortezorgadvies via 013 - 593 82 25.