Diëtetiek

Steeds meer mensen bezoeken een diëtist. Wij besteden daarom veel aandacht aan de kwaliteit en organisatie van deze zorg.

Wanneer naar de diëtist?

U kunt naar een diëtist gaan om overgewicht aan te pakken. Maar ook voor voedingsadvies bij aandoeningen als diabetes of COPD.

Wat heeft Delta Lloyd voor u afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid?

U kunt binnen vijf dagen terecht bij uw diëtist.

Zorgverleners en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen normen afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid (Treeknormen). Deze afspraak is volgens de Treeknormen.

Wat doen wij nog meer?

  • Wij willen dat u de beste zorg krijgt. En dat de zorg betaalbaar blijft. Daarom hebben wij met de meeste zorgverleners een contract. Kiest u voor een zorgverlener waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde zorgverlener), dan heeft dit geen gevolgen voor wat u vergoed krijgt.
  • Uw diëtist moet voldoen aan kwaliteitseisen. En volgt bij- en nascholing om dit zo te houden. Zo krijgt u de beste zorg. 
  • We stimuleren individuele behandelplannen. Hierin staat wat de diëtist voor u kan betekenen. Maar ook wat u zélf kunt doen om beter om te gaan met uw aandoening.
  • We willen dat de praktijk van de diëtist voldoende opengesteld en goed toegankelijk is. Zodat u ernaartoe kunt als dat nodig is.

Goed om te weten

  • Hebt u een verwijzing van de huisarts? Dan geeft de basisverzekering recht op vergoeding tot maximaal drie uur per jaar. 
  • Geen verwijzing van de huisarts? Dan vergoeden wij het bezoek aan de diëtist niet vanuit de basisverzekering. Zo maken wij onderscheid tussen zorg en ondersteuning. En houden wij de zorgkosten en uw premie betaalbaar.

Vind de beste zorg

Weten of wij een contract hebben met uw zorgverlener? Of waar u het beste terecht kunt? We helpen u graag. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Meer informatie

Lees meer informatie over ons zorg zorginkoopbeleid voor diëtiek [PDF]  in 2016 en zorginkoopbeleid voor dietiek in 2017 [PDF] (eerstelijns paramedische zorg).