Vergoeding allergeenvrije schoenen

Allergeenvrije schoenen zijn bestemd voor mensen die door een allergie geen gewone schoenen kunnen verdragen. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan een allergie voor metaallijm.

Wat krijgt u vergoed in 2016?

BasisverzekeringVergoeding
Delta Lloyd Zorgverzekering Natura- 100% bij een gecontracteerde leverancier.
- 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde leverancier.
Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie- 100% van het afgesproken tarief* bij een gecontracteerde leverancier.
- 100% bij een niet-gecontracteerde leverancier, onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde leveranciers betalen voor het hulpmiddel dat u krijgt of leent. Bekijk hier de verschillende tarievenlijsten.

Aanvullende verzekering
StartGeen vergoeding
Extra€ 500,- vergoeding eigen bijdrage uit basisverzekering
Compleet€ 1.000,- vergoeding eigen bijdrage uit basisverzekering
Comfort€ 1.250,- vergoeding eigen bijdrage uit basisverzekering
Top€ 1.500,- vergoeding eigen bijdrage uit basisverzekering
ZilverGeen vergoeding

Eigen bijdrage

Iedereen zal regelmatig schoenen moeten aanschaffen. Daarom moeten ook verzekerden die allergeenvrije schoenen nodig hebben een vergelijkbaar bedrag in de aanschafkosten van deze schoenen zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.

  • Verzekerden van 16 jaar en ouder: € 136,50 per paar 
  • Verzekerden tot en met 15 jaar : € 68,50 per paar

Eigen risico

De aanschaf van dit hulpmiddel gaat af van uw eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2016 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Hebt u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico?
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico?
In Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw zorgverlener of leverancier. Vind een zorgverlener of leverancier bij u in de buurt. U kunt uw selectie verfijnen op: allergeenvrije schoenen.

Delta Lloyd maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en hulpmiddelen en over de tarieven. Als u naar een leverancier gaat waar Delta Lloyd een overeenkomst mee heeft, bent u verzekerd van:

  • een erkende leverancier, volgens de Erkenningsregeling voor Orthopedische Schoentechnische Bedrijven;
  • gediplomeerde leveranciers met: het diploma vakbekwaamheid orthopedisch schoentechnicus van de Stichting Opleidingen Metaal (SOM), of Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen (SVGB), of een daarmee gelijkgesteld bewijs van vakbekwaamheid;
  • een kwalitatief goed hulpmiddel. De geleverde hulpmiddelen voldoen aan de geldende kwaliteitseisen;
  • een snelle levering: allergeenvrije schoenen worden binnen 4 weken geleverd;
  • een kwaliteitsgarantie van 6 maanden;
  • een uitgebreide uitleg bij de eerste aflevering, door een speciaal daarvoor opgeleide medewerker van de leverancier

Wat u verder moet weten

U moet een medische diagnose van de dermatoloog of allergoloog hebben. U moet vooraf een akkoordverklaring vragen aan Delta Lloyd. Bij deze aanvraag moet u een toelichting van de dermatoloog of allergoloog met vermelding van de vastgestelde allergie en een prijsopgave van de leverancier opsturen. U stuurt dit naar:

Delta Lloyd
afdeling medische beoordelingen
postbus 4016
5004 JA Tilburg

Als de schoenen helemaal naar uw zin zijn, dan kunt u als u zestien jaar of ouder bent na drie maanden éénmalig een tweede paar aanvragen. Deze hoeft u niet vooraf aan te vragen bij Delta Lloyd. U kunt dan gelijk contact opnemen met de leverancier. Delta Lloyd kan maar een bepaald deel vergoeden, dat staat zo in de wet.

Dit hulpmiddel wordt uw eigendom. De leverancier geeft een kwaliteitsgarantie van zes maanden op de technische uitvoering, gerekend vanaf de afleverdatum. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u altijd een akkoordverklaring aanvragen. Ook bij een vervolgaanvraag. U doet dit op dezelfde manier als bij een eerste aanvraag.