Vergoeding verbandschoenen

Verbandschoenen zijn bedoeld voor mensen die huiddefecten, huidulcera, sensibiliteits- en circulatiestoornissen aan hun voet(en) hebben. Deze schoenen zijn ook geschikt tijdens de herstelperiode na gedeeltelijke amputaties, traumatische beschadigingen of operaties aan een voet.

Wat krijgt u vergoed in 2015?

U moet een medische diagnose hebben van de behandelend arts om voor vergoeding in aanmerking te komen.

BasisverzekeringVergoeding
Delta Lloyd Zorgverzekering Natura€ 145,- per paar
Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie€ 145,- per paar
Aanvullende verzekering
StartGeen vergoeding
Extra€ 500,- voor de eigen bijdrage uit de basisverzekering
Compleet€ 1.000,- voor de eigen bijdrage uit de basisverzekering
Comfort€ 1.250,- voor de eigen bijdrage uit de basisverzekering
Top€ 1.500,- voor de eigen bijdrage uit de basisverzekering
ZilverGeen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. De kosten voor de verbandschoenen kunnen wel hoger zijn dan de vergoeding. Zijn de kosten hoger? Dan moet u deze wel zelf betalen.

Eigen risico

De aanschaf van dit hulpmiddel gaat af van uw eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2015 is het verplicht eigen risico € 375,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Hebt u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico?
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico?
In Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw zorgverlener of leverancier. Vind een zorgverlener of leverancier bij u in de buurt. U kunt uw selectie verfijnen op: verbandschoenen.

Delta Lloyd maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Delta Lloyd de geleverde zorg voor 100%. Als u naar een leverancier gaat waar Delta Lloyd een overeenkomst mee heeft, bent u verzekerd van:

 • een erkende leverancier, volgens de Erkenningsregeling voor Orthopedische Schoentechnische Bedrijven;
 • gediplomeerde leveranciers met:
  het diploma vakbekwaamheid orthopedisch schoentechnicus van de Stichting Opleidingen Metaal (SOM), of
 • Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen (SVGB), of
 • een daarmee gelijkgesteld bewijs van vakbekwaamheid;
 • een kwalitatief goed hulpmiddel. De geleverde hulpmiddelen voldoen aan de geldende kwaliteitseisen;
 • een snelle levering: verbandschoenen worden binnen 1 week geleverd;
 • een kwaliteitsgarantie van 6 maanden;
 • een uitgebreide uitleg bij de eerste aflevering, door een speciaal daarvoor opgeleide medewerker van de leverancier.

Wat u verder moet weten

 • Dit hulpmiddel wordt uw eigendom.
 • De zorgaanbieder geeft een kwaliteitsgarantie van zes maanden op de technische uitvoering. Als u de schoenen na zes maanden wil vervangen, hoeft u geen vervolgaanvraag bij Delta Lloyd in te dienen, maar kunt u meteen contact opnemen met de leverancier.
 • Als u verbandschoenen bestelt bij een leverancier waar Delta Lloyd een contract mee heeft, hoeft u vooraf geen akkoordverklaring te vragen aan Delta Lloyd. U moet een voorschrift hebben van de behandelend arts. Hierop moet staan wat de aard van de aandoening is en wat voor soort verbandschoen u nodig hebt.

Wat moet u regelen?

U hebt voorafgaand een akkoordverklaring van Delta Lloyd nodig, als de verbandschoenen worden geleverd door een leverancier waar Delta Lloyd geen contract mee heeft. U stuurt een aanvraag aan:

Delta Lloyd
afdeling medische beoordelingen
Postbus 4016
5004 JA Tilburg

Voeg daarbij het voorschrift van de arts toe, waarop staat wat de aandoening is en wat voor soort verbandschoen u nodig hebt.