Vergoeding prothese

Een prothese is een vervanging van een ontbrekend lichaamsdeel door middel van een kunstmatig lichaamsdeel.

Wat krijgt u vergoed in 2015?

U komt in aanmerking voor vergoeding van een prothese, als uw schouder, arm, hand, been of voet helemaal of gedeeltelijk geamputeerd is. Delta Lloyd vergoedt prothesen die uw schouder, arm, hand, been of voet kunnen vervangen.

BasisverzekeringVergoeding
Delta Lloyd Zorgverzekering Natura- 100% bij een gecontracteerde leverancier.
- 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde leverancier.
Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie- 100% van het afgesproken tarief* bij een gecontracteerde leverancier.
- 100% bij een niet-gecontracteerde leverancier, onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde leveranciers betalen voor het hulpmiddel dat u krijgt of leent. Bekijk hier de verschillende tarievenlijsten.

Aanvullende verzekering
StartGeen vergoeding
ExtraGeen vergoeding
CompleetGeen vergoeding
ComfortGeen vergoeding
TopGeen vergoeding
ZilverGeen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De aanschaf van dit hulpmiddel gaat af van uw eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2015 is het verplicht eigen risico € 375,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Hebt u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Als de verstrekking van een prothese voor been of voet ook bestaat uit een microprocessorgestuurde knie, dan krijgt u deze knie in bruikleen. U hebt geen eigen risico voor hulpmiddelen in bruikleen.

Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico?
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico?
In Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw zorgverlener of leverancier bij u in de buurt. U kunt uw selectie verfijnen op: prothesen.

Delta Lloyd maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Delta Lloyd de geleverde zorg voor 100%. Als u naar een leverancier gaat waar Delta Lloyd een overeenkomst mee heeft, bent u verzekerd van:

 • een erkende en gediplomeerde leverancier;
 • een hulpmiddel dat voldoet aan de kwaliteitseisen die gelden;
 • een intake gesprek bij de leverancier binnen 10 werkdagen;
 • een garantie van 12 maanden op producten die voor u op maat zijn gemaakt;
 • een uitgebreide uitleg bij de eerste aflevering.

Kiest u voor een partij waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde partij), dan heeft dit gevolgen voor wat u vergoed krijgt.

 • Delta Lloyd Zorgverzekering Natura: 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief.
 • Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie: 100% onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

Wat u verder moet weten

Gaat u niet naar een leverancier waar Delta Lloyd afspraken mee heeft gemaakt of gaat het niet om een eerste aanschaf? Neemt u dan eerst contact op met Delta Lloyd (aanvraag akkoordverklaring). U moet vervolgens een voorschrift van de revalidatiearts en een offerte van de leverancier indienen. De medisch specialist geeft aan welk soort prothese u nodig hebt.

Als het hulpmiddel niet goed meer is, kunt u deze laten vervangen. U moet hiervoor eerst een akkoordverklaring vragen aan Delta Lloyd. Hiervoor moet u een offerte hebben van de leverancier waarbij een toelichting zit over de reden van de vervanging.

Dit hulpmiddel wordt uw eigendom. Als de verstrekking van een prothese voor been of voet ook bestaat uit een microprocessorgestuurde knie, dan wordt deze knie in bruikleen verstrekt.

Wat moet u regelen?

 • Maakt u gebruik van een zorgverlener waarmee Delta Lloyd afspraken heeft, dan hoeft u geen contact op te nemen met Delta Lloyd. U kunt direct contact opnemen met deze zorgverlener. Daarbij hebt u een voorschrift nodig van uw behandelend arts.
 • Gaat u naar een zorgverlener waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft of gaat u voor een behandeling naar het buitenland, dan raden we u aan vooraf contact op te nemen met Delta Lloyd. Delta Lloyd heeft dan een behandelplan nodig. U kunt dit sturen aan:

  Delta Lloyd
  t.a.v. Medische Beoordelingen & Zorgservice
  postbus 4016
  5004 JA Tilburg