Vergoeding ooglidcorrectie

Een verslapt of verlamd bovenooglid dat de helft van uw pupil bedekt als u recht vooruit kijkt, kunt u via een operatie laten corrigeren.

Wat krijgt u vergoed in 2015?

Vanuit de basisverzekering krijgt u alleen een vergoeding als de verlamming of verslapping het gevolg is van een aangeboren afwijking of chronische aandoening vanaf de geboorte. Bij een ernstige verslapping van het bovenooglid kan een correctie eventueel worden vergoed uit de aanvullende verzekering.

BasisverzekeringVergoeding
Delta Lloyd Zorgverzekering Natura- 100% bij een gecontracteerde zorgverlener.
- 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde zorgverlener.
Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie- 100% van het afgesproken tarief* bij een gecontracteerde zorgverlener.
- 100% bij een niet-gecontracteerde zorgverlener, onder de voorwaarde dat uw zorgverlener geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde zorgverleners betalen voor de zorg die u krijgt. Bekijk hier de verschillende tarievenlijsten.

Aanvullende verzekering
StartGeen vergoeding
ExtraGeen vergoeding
Compleet100% voor plastische chirurgie bij ernstige gezichtsveldbeperking. U hebt vooraf toestemming van Delta Lloyd nodig.
Comfort100% voor plastische chirurgie bij ernstige gezichtsveldbeperking. U hebt vooraf toestemming van Delta Lloyd nodig.
Top- 100% voor plastische chirurgie bij ernstige gezichtsveldbeperking. U hebt vooraf toestemming van Delta Lloyd nodig.
- Maximaal € 1.500,- gedurende de looptijd van de verzekering als er sprake is van een cosmetische behandeling. U hebt vooraf toestemming van Delta Lloyd nodig.
ZilverGeen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2015 is het verplicht eigen risico € 375,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Hebt u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico?
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico?
In Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum dat een contract met ons heeft? Vind een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Over ziekenhuizen kunt u ook kwaliteitsinformatie vinden.

Delta Lloyd maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Delta Lloyd de geleverde zorg voor 100%. Kiest u voor een partij waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde partij), dan heeft dit gevolgen voor wat u vergoed krijgt.

  • Delta Lloyd Zorgverzekering Natura: 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief.
  • Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie: 100% bij een niet-gecontracteerde zorgverlener, onder de voorwaarde dat uw zorgverlener geen buitensporig hoge tarieven hanteert.
  • Aanvullende verzekering: u krijgt geen vergoeding.

Wat u verder moet weten

  • Ooglidcorrecties uit de basisverzekering worden alleen vergoed als het gaat om een aangeboren afwijking of een chronische aandoening vanaf de geboorte.
  • Om voor vergoeding uit uw aanvullende verzekering in aanmerking te komen moet het verslapte ooglid waarvoor u de correctie aanvraagt minstens de helft van uw pupil bedekken als u recht vooruit kijkt, waardoor sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking.
  • U hoeft alleen toestemming aan te vragen bij Delta Lloyd (een akkoordverklaring) als het gaat om een vergoeding uit de basisverzekering.

Korting ooglidcorrectie

Krijgt u vanuit uw (aanvullende) verzekering geen vergoeding voor ooglidcorrectie? Maar wilt u wel een ooglidcorrectie laten uitvoeren? Bij onderstaande ziekenhuizen/instellingen krijgt u korting omdat u voor zorg verzekerd bent bij Delta Lloyd. De genoemde korting is voor twee ogen.

Ziekenhuis/instellingPlaatsKortingVerzekerde betaalt
Ziekenhuisgroep TwenteAlmelo€ 101,-€ 1.404,-
Meander Medisch CentrumAmersfoort€ 329,-€ 1.221,-
LievensbergBergen op Zoom€ 212,-€ 1.449,-
AmphiaBreda€ 119,-€ 1.317,-
St. Anna ziekenhuisGeldrop€ 144,-€ 1.511,-
Orbis Medisch CentrumGeleen€ 514,-€ 1.244,-
Oogheelkunde medisch centrum NoordGroningen€ 435,-€ 960,-
Oogheelkundig centrum KennemerlandHaarlem€ 145,-€ 1.290,-
Sportstad HeerenveenHeerenveen€ 303,-€ 897,-
AtriumHeerlen€ 109,-€ 1.453,-
Elkerliek ZiekenhuisHelmond/Deurne€ 403,-€ 1.400,-
TergooiziekenhuizenHilversum/Blaricum€ 363,-€ 1.518,-
Kliniek KiewitheideLanaken€ 300,-€ 850,-
Academisch Ziekenhuis MaastrichtMaastricht€ 180,-€ 1.406,-
KolbachkliniekMaastricht€ 193,-€ 1.357,-
ReinaertkliniekMaastricht€ 357,-€ 1.143,-
ViaSanaMill€ 345,-€ 975,-
Antonius ZiekenhuisNieuwegein€ 195,-€ 1.473,-
LaurentiusRoermond€ 147,-€ 1.430,-
FranciscusRoosendaal€ 229,-€ 1.453,-
IkaziaRotterdam€ 168,-€ 1.516,-
Maasstad ZiekenhuisRotterdam€ 169,-€ 1.432,-
Ruwaard van Putten ZiekenhuisSpijkenisse€ 194,-€ 1.448,-
Universitair Medisch Centrum UtrechtUtrecht€ 366,-€ 1.409,-
AskleipionValkenburg€ 11,-€ 1.048,-
Maxima Medisch CentrumVeldhoven/Eindhoven€ 91,-€ 1.419,-
Kliniek Klein RosendaelVelp€ 145,-€ 1.290,-
Zuwe HofpoortWoerden€ 366,-€ 1.234,-
Ooglidcorrectie onder lokale anesthesie

Bij de drie klinieken van Medinova:

  • Kliniek Klein Rosendael te Rozendaal (GLD)
  • Kliniek Zestienhoven te Rotterdam
  • Kliniek OMC Haarlem

kan u terecht voor een ooglidcorrectie onder lokale anesthesie tegen € 1.290,-. Zie voor verdere informatie de website van Medinova.