Vergoeding zit- en ligorthese

Zit- en ligorthesen zijn orthesen voor de romp die tenminste metalen of kunststof verstevigingen moeten hebben en die niet zo buigzaam zijn dat zij bij normaal gebruik vanzelf vervormen.

Wat krijgt u vergoed in 2015?

U komt in aanmerking voor vergoeding van een zit- of ligorthese als deze wordt voorgeschreven ter compensatie van een verloren gegane functie, waarbij wordt aangenomen dat deze functie niet meer herstelt.

BasisverzekeringVergoeding
Delta Lloyd Zorgverzekering Natura- 100% bij een gecontracteerde leverancier.
- 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde leverancier.
Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie- 100% van het afgesproken tarief* bij een gecontracteerde leverancier.
- 100% bij een niet-gecontracteerde leverancier, onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde leveranciers betalen voor het hulpmiddel dat u krijgt of leent. Bekijk hier de verschillende tarievenlijsten.

Aanvullende verzekering
StartGeen vergoeding
ExtraGeen vergoeding
CompleetGeen vergoeding
ComfortGeen vergoeding
TopGeen vergoeding
ZilverGeen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De aanschaf van dit hulpmiddel gaat af van uw eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2015 is het verplicht eigen risico € 375,- per jaar. De kosten van uw zorg of van uw hulpmiddel betaalt u eerst zelf via uw verplicht eigen risico. Hebt u in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoeft u het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Uw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico?
Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. U betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat u bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet u hoeveel er nog over is van uw eigen risico?
In Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering regelt u online al uw verzekeringszaken. Daar ziet u ook de stand van uw eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw zorgverlener of leverancier. Vind een zorgverlener of leverancier bij u in de buurt. U kunt uw selectie verfijnen op: zit- en ligorthese.

Delta Lloyd maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Delta Lloyd de geleverde zorg voor 100%. Voordelen voor u:

  • Een erkende en gediplomeerde leverancier.
  • Een hulpmiddel dat voldoet aan de geldende kwaliteitseisen.
  • Levering van uw zit- of ligorthese binnen twee weken na de intake.
  • Garantie van twaalf maanden.
  • Garantie van vijf jaar op framebreuk.
  • Uitgebreide uitleg bij de eerste aflevering.

Kiest u voor een partij waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde partij), dan heeft dit gevolgen voor wat u vergoed krijgt.

  • Delta Lloyd Zorgverzekering Natura: 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief.
  • Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie: 100% onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

Wat u verder moet weten

U hebt een voorschrift nodig van de medisch specialist, die daarop aangeeft welke voorziening u nodig hebt. Hiermee kunt u de voorziening aanvragen bij een leverancier waar Delta Lloyd afspraken mee heeft gemaakt.

Als u geen goed hulpmiddel meer hebt, kunt u deze vervangen. U kunt daarvoor direct contact opnemen met een leverancier waarmee Delta Lloyd een overeenkomst heeft. U hoeft vooraf geen toestemming te vragen aan Delta Lloyd.

Is er sprake van een tijdelijk gebruik van de orthese, dan valt deze niet onder de voorwaarden van het reglement hulpmiddelen, maar onder ziekenhuiszorg. U krijgt deze dan geleverd door het ziekenhuis.

Wat moet u regelen?

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u toestemming vragen aan Delta Lloyd (een akkoordverklaring). Dit doet u door de medische indicatie van uw specialist samen met de offerte van leverancier op te sturen naar:

Delta Lloyd
t.a.v. Medische beoordelingen & Zorgservice
Postbus 4016
5004 JA Tilburg