Vergoeding beeldschermloep

De beeldschermloep is een hulpmiddel voor slechtzienden die alleen met dit toestel kunnen lezen. Deze loep bestaat uit een camera die op een leesplateau is gericht en een beeldscherm. Daarop wordt het camerabeeld vergroot en eventueel aangepast weergegeven. Dit kan zowel in kleur als zwart-wit.

Het gebruik van een computer in combinatie met de beeldschermloep is ook mogelijk. Er is dan een deel cameravergroting en een deel computerscherm gelijktijdig te zien. Deze combinatie wordt ook split genoemd.

Het apparaat wordt vergoed als u niet met een eenvoudiger hulpmiddel kunt lezen. Ook moet u goed met het apparaat om kunnen gaan. De oogarts stelt de medische diagnose vast. De oogarts of het visueel adviescentrum beschrijft de beperkingen en geeft daarbij aan wat voor soort voorziening u nodig hebt. U kunt kiezen uit een vaste of mobiele beeldschermloep. Het is niet mogelijk beide te krijgen.

Wat krijgt u vergoed in 2015?

BasisverzekeringVergoeding
Delta Lloyd Zorgverzekering Natura- 100% bij een gecontracteerde leverancier.
- 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde leverancier.
Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie- 100% van het afgesproken tarief* bij een gecontracteerde leverancier.
- 100% bij een niet-gecontracteerde leverancier, onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde leveranciers betalen voor het hulpmiddel dat u krijgt of leent. Bekijk hier de verschillende tarievenlijsten.

Aanvullende verzekering
StartGeen vergoeding
ExtraGeen vergoeding
CompleetGeen vergoeding
ComfortGeen vergoeding
TopGeen vergoeding
ZilverGeen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

U hebt geen eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw zorgverlener of leverancier. Vind een zorgverlener of leverancier bij u in de buurt. U kunt uw selectie verfijnen op: beeldschermloep.

Delta Lloyd maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Delta Lloyd de geleverde zorg voor 100%. Voordelen voor u:

 • leveranciers beschikken over de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een goede zorgverlening;
 • U krijgt een kwalitatief goed hulpmiddel dat voldoet aan de geldende kwaliteitseisen;
 • geen lange wachttijden. De leverancier neemt binnen 2 werkdagen contact met u op voor de indicatiestelling;
 • een snelle levering. Het hulpmiddel wordt binnen 7 werkdagen na de indicatiestelling geleverd;
 • de leverancier geeft een garantie van 5 jaar bij gebruik volgens de voorschriften. Er is een omruilgarantie van 6 maanden, mocht de loep niet bevallen; 
 • een uitvoerige instructie bij de eerste aflevering door een ervaren en speciaal daartoe opgeleide medewerker van de leverancier.

Kiest u voor een partij waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde partij), dan heeft dit gevolgen voor wat u vergoed krijgt.

 • Delta Lloyd Zorgverzekering Natura: 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief.
 • Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie: 100% onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

Wat u verder moet weten

 • Als u de beeldschermloep via een leverancier bestelt waarmee Delta Lloyd afspraken heeft gemaakt, hoeft u vooraf geen akkoordverklaring te vragen.
 • U krijgt een beeldschermloep altijd te leen. Normaal gesproken gaat een beeldschermloep minstens vijf jaar mee.
 • Hebt u geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier waar Delta Lloyd afspraken mee heeft gemaakt. De leverancier beoordeelt dan of u in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.

Wat moet u regelen?

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u toestemming vragen aan Delta Lloyd (een akkoordverklaring). Dit doet u door de medische indicatie van uw arts samen met de offerte van leverancier op te sturen naar:

Delta Lloyd
t.a.v. Medische beoordelingen & Zorgservice
postbus 4016
5004 JA Tilburg

Als u de apparatuur niet meer nodig hebt, moet u dit melden aan de leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen en Zorgservice van Delta Lloyd, telefoonnummer (013) 593 82 25. De apparatuur wordt dan weer bij u opgehaald.