Vergoeding aangepaste tafel

Een aangepaste tafel is een in hoogte verstelbare tafel voor rolstoelgebruikers. U komt in aanmerking voor vergoeding van een verstelbare tafel als u chronisch bedlegerig bent.

Wat krijgt u vergoed in 2015?

BasisverzekeringVergoeding
Delta Lloyd Zorgverzekering Natura- 100% bij een gecontracteerde leverancier.
- 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief* bij een niet-gecontracteerde leverancier.
Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie- 100% van het afgesproken tarief* bij een gecontracteerde leverancier.
- 100% bij een niet-gecontracteerde leverancier, onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

* Het afgesproken tarief is het gemiddelde tarief dat wij bij gecontracteerde leveranciers betalen voor het hulpmiddel dat u krijgt of leent. Bekijk hier de verschillende tarievenlijsten.

Aanvullende verzekering
StartGeen vergoeding
ExtraGeen vergoeding
CompleetGeen vergoeding
ComfortGeen vergoeding
TopGeen vergoeding
ZilverGeen vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

U hebt geen eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw zorgverlener of leverancier. Vind een zorgverlener of leverancier bij u in de buurt. U kunt uw selectie verfijnen op: aangepaste tafels.

Delta Lloyd maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Kiest u voor zo’n gecontracteerde partij, dan vergoedt Delta Lloyd de geleverde zorg voor 100%. Kiest u voor een partij waarmee Delta Lloyd geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde partij), dan heeft dit gevolgen voor wat u vergoed krijgt.

 • Delta Lloyd Zorgverzekering Natura: 75% van de nota tot maximaal 75% van het afgesproken tarief.
 • Delta Lloyd Zorgverzekering Restitutie: 100% onder de voorwaarde dat uw leverancier geen buitensporig hoge tarieven hanteert.

Wat u verder moet weten

 • U moet vooraf toestemming (een akkoordverklaring) vragen aan Delta Lloyd.
 • Als het hulpmiddel niet goed meer is, kunt u deze laten vervangen. U moet hiervoor eerst een akkoordverklaring vragen aan Delta Lloyd. Hiervoor moet u een offerte hebben van de leverancier waarbij een toelichting zit over de reden van de vervanging. Als de aanvraag anders is dan uw vorige aanvraag, moet u een schriftelijke toelichting van de ergotherapeut bijvoegen waarin de reden van vervanging wordt toegelicht.
 • U leent dit hulpmiddel.
 • Om in aanmerking te komen voor vergoeding moet u toestemming vragen aan Delta Lloyd (akkoordverklaring). U moet een medische diagnose hebben van de arts die u behandelt, waarbij is aangegeven wat uw beperkingen zijn en welke voorziening u nodig hebt. Dit moet worden aangevuld met een uitgebreide motivatie van de ergotherapeut. Als het om een niet-standaard aangepaste tafel gaat, moet u ook een offerte van de leverancier opsturen.

Wat moet u regelen?

 • Vraag uw arts om een medische diagnose waarin staat wat uw beperkingen zijn en welke voorziening u nodig hebt.
 • Vraag eventueel een ergotherapeut om een motivatie.
 • Vraag de leverancier om een offerte bij een niet-standaardtafel ook als het gaat om een vervolgaanvraag.
 • Vraag Delta Lloyd om toestemming als volgt: stuur de informatie op naar:

  Delta Lloyd
  t.a.v. Medische beoordelingen en Zorgservice
  postbus 4016
  5004 JA  Tilburg

Als u de tafel niet meer nodig hebt, moet u dit melden aan de leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen en Zorgservice van Delta Lloyd telefoonnummer (013) 593 82 25. De tafel wordt dan weer bij u opgehaald.