Uw verzekering gelijk aan uw wensen

Uw situatie is veranderd of gaat veranderen. Het is belangrijk dat uw verzekering aansluit op uw wensen. U wijzigt uw zorgverzekering eenvoudig via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.

Wat kunt u allemaal veranderen?

U heeft de mogelijkheid een groot aantal zaken rondom uw verzekering aan te passen.

Uw verzekering wijzigen

Wilt u bepaalde vormen van zorg bijverzekeren of juist minder verzekeren? Op Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering geeft u uw wijzigingen eenvoudig door. Dat kan tot en met 31 december 2017. Geeft u uw wijzigingen na die datum aan ons door, dan kunnen wij deze niet meer doorvoeren.


Uw partner of kinderen meeverzekeren

Profiteert u van collectiviteitskorting? Laat uw partner en kinderen vanaf achttien jaar dan met u mee profiteren. Hun huidige verzekering moet uiterlijk 31 december 2017 zijn opgezegd. U heeft tot 1 februari 2018 om hen bij te schrijven. De verzekering gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2018. Verzekert u uw partner of kinderen uiterlijk 31 december 2017? Dan hoeft u niets te doen. Wij zeggen de huidige verzekering op. Is uw kind jonger dan achttien jaar? Dan zijn ze gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering van u of uw partner. U regelt het eenvoudig via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.


Uw eigen risico aanpassen

Verwacht u volgend jaar weinig medische kosten? Dan kan het verstandig zijn om uw eigen risico vrijwillig te verhogen met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,-. Het gekozen bedrag komt bovenop het verplicht eigen risico van € 385,-. U krijgt dan korting op uw premie. U moet wel in staat zijn het eigen risico te betalen als u toch medische kosten maakt. Geef de verhoging uiterlijk 31 december 2017 door via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.


Het eigen risico in termijnen betalen

U kunt het verplicht eigen risico gespreid betalen. Zo voorkomt u dat u ineens een groot bedrag kwijt bent. U betaalt het eigen risico in tien maandelijkse termijnen van € 38,50. Maakt u het eigen risico niet op? Dan storten wij het te veel betaalde bedrag naar u terug. Meld u uiterlijk 31 december 2017 aan via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.


Het moment van betalen kiezen

Als u uw premie betaalt via automatische incasso, dan schrijven wij de premie altijd aan het begin van de maand af. Soms komt dit niet goed uit. U kunt daarom het incassomoment aanpassen. Via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering kiest u om voortaan te betalen in de:

 • Laatste week van de voorgaande maand.
 • Eerste week van de maand.
 • Tweede week van de maand.
 • Derde week van de maand.

Korting als u per kwartaal of per jaar betaalt

U betaalt de premie van de zorgverzekering standaard per maand. Wij bieden u de mogelijkheid om ook uw premie vooraf te betalen. Per kwartaal, per halfjaar of per jaar. U krijgt de volgende korting:

 • 0,5% korting op de premie als u de premie voor een kwartaal vooraf betaalt.
 • 1% korting op de premie als u de premie voor een halfjaar vooraf betaalt.
 • 2% korting op de premie als u de premie voor een jaar vooraf betaalt.

Wilt u vooraf betalen? Geef het uiterlijk 31 december 2017 door via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.


Vind een antwoord in de veelgestelde vragen

Top 3 vragen van onze klanten

 • Ik heb mijn polis veranderd. Wanneer ontvang ik mijn nieuwe polis?

  Heeft u een wijziging in uw zorgverzekering aan ons doorgegeven? Dan ontvangt u niet altijd een nieuwe polis. U krijgt alleen een nieuw polisblad als u een van de volgende zaken wijzigt:

  • Uw collectiviteit
  • U hebt uw kinderen en/of partner meeverzekerd of uitgeschreven
  • Uw eigen risico (keuze vrijwillig eigen risico)
  • Uw dekking

  Wij sturen de nieuwe polis binnen tien werkdagen na de wijzigingen naar u op. Geeft u uw wijzigingen door na 17 december, dan kan het versturen van de polis wegens drukte iets langer duren. Hebt u na drie weken geen polis? Neem dan contact met ons op.

 • Ik heb mijn premie gewijzigd. Waarom betaal ik in januari de verkeerde premie?

  Heeft u na 17 december 2017 een wijziging doorgevoerd in uw zorgverzekering? Dan is het mogelijk dat de wijziging en de inning van de premie elkaar kruisen. Hierdoor wordt voor de maand januari nog niet de juiste premie aan u in rekening gebracht. Als u in 2018 minder premie gaat betalen, dan storten wij het teveel betaalde bedrag automatisch terug. Gaat u meer betalen? Dan brengen we het openstaande bedrag alsnog in rekening.

 • Wanneer krijg ik mijn zorgpas?

  Uw zorgpas blijft in 2018 gewoon geldig. U ontvangt geen nieuwe zorgpas. Ook niet als u uw zorgverzekering hebt aangepast. Heeft u uw partner of kinderen meeverzekerd? Dan ontvangt u van ons eerst een polisblad. Daarna sturen wij u binnen een maand de zorgpas(sen) toe.

Naar boven