afb - uw zorgverzekering - 1120x305

De beste zorg, ook in 2018

U wilt verzekerd zijn van de beste zorg. Delta Lloyd wil dat u de beste zorg krijgt wanneer u dat nodig heeft. In 2018 voeren de overheid en Delta Lloyd enkele wijzigingen door in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Wat betekenen de wijzigingen voor u?

Lees alles over de wijzigingen in de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en eigen bijdragen. Het verplicht eigen risico blijft hetzelfde.

Bekijk uw polis

Uw nieuwe polis staat klaar in Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering. Daar ziet u uw premie voor het nieuwe jaar.

Wijzigingen in de basisverzekering

De regering bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering. In 2018 worden enkele vergoedingen toegevoegd:

  • Oefentherapie bij artrose in heup- en kniegewrichten.
  • Zittend ziekenvervoer voor oncologiepatienten die imuuntherapie ondergaan in het ziekenhuis.
  • Verpleging en verzorging als gevolg van geneeskundige zorg voor kinderen tot 18 jaar.
Bekijk alle wijzigingen in de basisverzekering

Wijzigingen in aanvullende verzekeringen

Naast de wettelijke wijzigingen in de basisverzekering, voert Delta Lloyd in 2018 een aantal wijzigingen door in de aanvullende verzekeringen. In de tandartsverzekeringen verandert niets.

Wijzigingen wettelijke eigen bijdragen

Voor sommige zorg uit de basisverzekering geldt een eigen bijdrage. De overheid bepaalt de hoogte van die eigen bijdragen. In 2018 verandert de hoogte van verschillende eigen bijdragen.

Verplicht eigen risico ongewijzigd

Het verplicht eigen risico blijft in 2018 € 385,-. Het verplicht eigen risico geldt alleen voor verzekerden van 18 jaar en ouder en op vergoedingen uit de basisverzekering. U kunt naast uw verplicht eigen risico ook kiezen voor een extra, vrijwillig eigen risico. U krijgt dan korting op de premie. Geen vrijwillig eigen risico? Dan hebt u de mogelijkheid uw verplicht eigen risico in termijnen te betalen.

Verzekerd van de beste zorg

U hebt een restitutieverzekering. Dit betekent dat u altijd zelf uw zorgaanbieder kiest. Om u te verzekeren van de beste zorg maakt Delta Lloyd wel afspraken met zorgverleners over kwaliteit, wachttijden en prijzen. Neemt u uw zorg toch ergens anders af? Geen probleem. Uw restitutiepolis zorgt dat wij alles vergoeden. 


Gebruik de Zorgvergelijker om een zorgverlener bij u in de buurt te vinden

Snel en eenvoudig wijzigingen doorgeven

Het is verstandig om te kijken of uw zorgverzekering nog bij u past. Verandert er iets in uw situatie of wilt u om een andere reden uw verzekering aanpassen? U geeft uw wijzigingen uiterlijk 31 december eenvoudig aan ons door via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.


Lees meer over het wijzigen van uw zorgverzekering
Naar boven