Tandartsverzekering

De beste zorg voor uw gebit

 • Vergoeding van een groot aantal behandelingen door tandarts of mondhygiënist
 • Zelf bepalen tot welk bedrag u vergoed krijgt
 • Een hoge ongevallendekking voor mondzorg
Bereken uw premie
Ga naar Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering

Tandartsverzekering in het kort

De kosten voor de tandarts en mondhygiënist kunnen hoog oplopen. Met TandenGaaf bieden wij u de beste tandartsverzekering. En u kiest zelf het bedrag dat u maximaal vergoed krijgt. Onder onze tandartsverzekering vallen een groot aantal behandelingen:

 • Bezoek aan de tandarts voor een controle
 • Vullen van gaatjes
 • Schoonmaken van uw gebit
 • Röntgenfoto’s
 • Verdovingen
 • Kronen
 • Implantaten

Wij vergoeden 100% van uw tandartskosten, tot het bedrag waarvoor u verzekerd bent.

Goed om te weten: orthodontie wordt niet vergoed door onze tandartsverzekeringen. Hiervoor biedt een aantal van onze aanvullende verzekeringen een vergoeding. 

Service en contact

Een tandartsverzekering is geschikt voor:

Iedereen van 18 jaar en ouder
Tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar zijn in veel gevallen verzekerd via de basisverzekering. Daarna zijn de kosten voor eigen rekening. Bent u banger voor de rekening dan voor de handelingen van uw tandarts? Dan is het goed onze tandartsverzekering af te sluiten.
Bekijk alternatieve producten als:

Aanvullende verzekeringen

Vergoedingen & voorwaarden

Keuzes TandenGaaf
U kiest bij Delta Lloyd uit vier verschillende tandartsverzekeringen. U bepaalt zelf de hoogte van de maximale vergoeding.


Tandarts­verzekering Vergoeding
TandenGaaf 250 Maximaal € 250,- per jaar
TandenGaaf 500 Maximaal € 500,- per jaar
TandenGaaf 1.000 Maximaal € 1.000,- per jaar
TandenGaaf 1.500 Maximaal € 1.500,- per jaar


Met onze tandartsverzekering heeft u bovenop de vergoeding een ongevallendekking voor mondzorg tot € 10.000,-. Hebt u schade aan uw gebit door een ongeluk? Wij vergoeden tot € 10.000,- per gebeurtenis.

Het bleken van uw tanden of een abonnement voor de tandarts vergoeden wij niet.


Voorwaarden

Kiest u voor de uitgebreide tandartsverzekeringen TandenGaaf 1.000 of TandenGaaf 1.500? Houdt dan rekening met het volgende: 

 • U kunt deze verzekering alleen afsluiten als uw tandarts binnen nu en twee jaar geen hoge kosten verwacht.
 • Daarom ontvangt u na uw aanmelding een tandartsverklaring. Uw tandarts vult de verklaring in, waarna u deze ondertekent. U stuurt ons de tandartsverklaring ingevuld toe.
 • Als u kunt aantonen dat u direct voorafgaand een vergelijkbare uitgebreide tandartsverzekering had bij uw vorige verzekeraar, kunt u de verzekering zonder selectie afsluiten. 
 • Voor gezinsleden onder de achttien jaar hoeft uw tandarts deze verklaring niet in te vullen. In veel gevallen zijn tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar verzekerd via de basisverzekering. Wij beoordelen op basis van de tandartsverklaring de staat van uw gebit en of u een uitgebreide tandartsverzekering kunt afsluiten.
 • De kosten van de tandartsverklaring vergoeden wij volgens het tarief dat op de verklaring is afgegeven. Wij vergoeden deze kosten altijd, ongeacht of u de aanvullende tandartsverzekering kunt afsluiten of niet.

Hoe sluit u een tandartsverzekering af?

Doorloop de volgende stappen

Vraag een tandartsverzekering aan

Actie voor u

U vraagt uw tandartsverzekering aan via onze website of telefonisch. Tijdens de aanvraag geeft u aan van welke van onze tandartsverzekeringen u gebruik wilt maken.

Beoordeling van uw aanvraag

Actie voor Delta Lloyd

U ontvangt van ons een bevestigingsmail. Vraagt u ook een basisverzekering aan? Dan beoordelen wij eerst of u recht hebt op een verzekering en of u geen betalingsachterstand hebt bij uw huidige zorgverzekeraar. Hebt u al een zorgverzekering bij ons? Dan bent u direct aanvullend verzekerd.

Invullen tandartsverklaring (optioneel)

Actie voor u en uw tandarts

Hebt u gekozen voor de uitgebreide tandartsverzekering TandenGaaf 1.000 of TandenGaaf 1.500. Dan moet uw tandarts een verklaring invullen, die u ondertekent. Op basis daarvan beoordelen wij of u de verzekering kunt afsluiten.

Afronding van uw aanvraag

Actie voor u en uw tandarts

U ontvangt binnen tien werkdagen uw polisblad. Na ontvangst van uw polisblad krijgt u binnen een maand uw zorgpas. Was u al bij ons verzekerd? Dan sturen we u alleen een nieuw polisblad. Uw oude zorgpas blijft geldig.

Extra verzekerd van de beste zorg

Actie voor u

U bent aanvullend verzekerd. Via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering hebt u inzicht in uw polis, kunt u rekeningen declareren en wijzigingen doorgeven.

Verzekeringskaart groot

Verzekeringskaarten Delta Lloyd zorgverzekering aanvullende verzekeringen

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u de Zorgverzekering van Delta Lloyd te vergelijken met andere aanbieders.

Tandartsverzekering

De beste zorg voor uw gebit

 • Vergoeding van een groot aantal behandelingen door tandarts of mondhygiënist
 • Zelf bepalen tot welk bedrag u vergoed krijgt
 • Een hoge ongevallendekking voor mondzorg
Bereken uw premie
Ga naar Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering
Naar boven