Zorgvergelijker

Goede zorgverleners zoeken

Bij Delta Lloyd hebt u recht op de beste begeleiding naar de beste zorg. Daarom kiest u bij ons zelf uw zorgverleners. Natuurlijk helpen wij u daar graag bij. Meer weten? Ga naar Zorgvergelijker.

U kunt elk jaar per 1 januari van zorgverzekeraar wisselen. Het kan zijn dat Delta Lloyd nog niet met alle zorgaanbieders voor het komende jaar een contract afgesloten heeft. Zodoende zijn dan nog niet alle zorgaanbieders in ons overzicht op Zorgvergelijker opgenomen. Zodra wij een contract met een zorgaanbieder hebben afgesloten, nemen wij die op in het overzicht op Zorgvergelijker. Dit betekent dat de Zorgvergelijker dagelijks wordt aangepast, zodat u altijd een actueel overzicht hebt.

Voor uw vrije zorgkeuze en vergoeding van uw zorgkosten maakt dit niks uit: de Delta Lloyd Zorgverzekering is een restitutieverzekering. Wij vergoeden de rekening van zorgverleners dan ook volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Alternatieve behandelingen

Alternatieve behandelwijzen kunnen een aanvulling vormen op de gewone, reguliere behandelingen. Reguliere behandelingen worden in veel gevallen uit de Zorgverzekeringswet (Zvw) vergoed. Alternatieve geneeswijzen niet. De minister van VWS beslist welke behandelingen voor vergoeding uit de Zvw in aanmerking komen. Wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid en veiligheid van de behandeling vormt daarbij een belangrijke leidraad.

Geen vergoedingen vanuit de Basisverzekering

Alternatieve geneeswijzen komen niet voor vergoeding uit de Zvw in aanmerking, omdat er geen of maar weinig onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van deze behandelwijzen is gedaan. Een aantal mensen heeft goede ervaringen met alternatieve geneeswijzen. Delta Lloyd biedt daarom de mogelijkheid als aanvulling op de vergoedingen uit de Basisverzekering ook alternatieve behandelwijzen te benutten.

Aanvullende verzekering

Alternatieve behandelwijzen kunnen onder een aantal voorwaarden uit de aanvullende verzekering worden vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de soort aanvullende verzekering die u hebt afgesloten. Dit staat vermeld op uw polisblad. In het vergoedingenoverzicht kunt u zien wat de vergoeding is.

Kwaliteit

Alternatieve behandelwijzen kunnen voor vergoeding in aanmerking komen als deze worden aangeboden door een arts voor alternatieve behandelwijzen. De beroepstitel biedt in dat geval een waarborg voor goede en medisch verantwoorde zorg.
Alternatieve behandelwijzen kunnen verder voor vergoeding in aanmerking komen, als de hulpverlener is aangesloten bij een door Delta Lloyd erkende beroepsvereniging. Op die manier is een toetsing ingebouwd voor de kwaliteit.

Hier vindt u een alfabetisch overzicht van alle door Delta Lloyd erkende beroepsverenigingen voor alternatieve behandelingen [PDF] .