Wachtlijstbemiddeling

Ziet u er tegenop om lang te wachten op een behandeling? Misschien kunt u ergens anders sneller terecht. Onze zorgadviseurs zoeken het graag voor u uit.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Ziekenhuizen en GGZ-instellingen hebben voor sommige behandelingen lange wachtlijsten. Dat geldt ook voor zorgverleners wijkverpleging. Bij wachtlijstbemiddeling bekijken onze zorgadviseurs of u ergens anders sneller aan de beurt bent of regelen we direct hulp voor wijkverpleging.

Voor welke zorg is wachtlijstbemiddeling mogelijk?

We bemiddelen voor consulten en behandelingen in ziekenhuizen, Zelfstandige Behandelcentra (ZBC’s), GGZ-instellingen en voor wijkverpleging. Bijvoorbeeld: 
 • Voor ziekenhuiszorg en ZBC’s: dagbehandelingen, behandelingen zonder opname (poliklinisch), onderzoeken, opnames en operaties.
  Wachtlijstbemiddeling is mogelijk als u langer dan twee weken moet wachten.
 • Voor GGZ instellingen: GGZ-behandelingen zonder of met opname.
  Wachtlijstbemiddeling is mogelijk als u langer dan twee weken moet wachten.
 • Wijkverpleging: het vinden van een wijkverpleegkundige voor het stellen van een (her)indicatie voor een PGB of het vinden van een geschikte zorgverlening wijkverpleging.
  Wachtlijstbemiddeling is per direct mogelijk.

Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?

Bij wachtlijstbemiddeling kijken we eerst naar uw wensen. Wat vindt u een redelijke wachttijd? Hoe ver wilt u maximaal reizen voor een behandeling elders? Daarna bespreken we met u de mogelijkheden. Misschien kunt u eerder terecht buiten uw regio. Of zelfs in het buitenland. Als u wilt, maken we meteen een afspraak voor een behandeling.

We zoeken het graag voor u uit

Wilt u weten of we voor u kunnen bemiddelen? Vul het aanvraagformulier in via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering. Of bel ons via telefoonnummer 013 593 82 25 (lokaal tarief). Wij zoeken de mogelijkheden graag voor u uit.

 • Wij bellen u binnen 2 werkdagen
 • Wij nemen de aanvraag met u door 
 • Wij bespreken meteen de mogelijkheden

Goed om te weten

 • Zoekt u liever zelf een ziekenhuis, ZBC, GGZ-instelling of zorgverlener wijkverpleging? Bekijk onze Zorgvergelijker.
 • Zorgverleners en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen normen afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid. Dit zijn de Treeknormen. Soms spreekt Delta Lloyd zelfs strengere normen af. Bekijk de afspraken die we hebben gemaakt met de verschillende zorgverleners.