Zorgpas buitenland (EHIC)

Vakantie in het buitenland? Vraag de EHIC Buitenland aan!

Gaat u op vakantie naar een ander Europees land? Met de gratis European Health Insurance Card (EHIC) bent u in Europa verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Alle informatie die een zorgverlener in het buitenland nodig heeft, staat op deze persoonsgebonden pas. Op de ene kant van de pas ziet u uw persoonlijke gegevens. Daar staat ook tot wanneer de pas geldig is. Aan de andere kant staat de informatie van Delta Lloyd met het telefoonnummer van de Delta Lloyd Hulpdienst. U kunt dit nummer bellen voor noodgevallen in landen buiten Europa.

Wanneer gebruik ik de EHIC?

In Nederland gebruikt u gewoon uw Delta Lloyd Zorgpas. Dat is het verzekeringsbewijs dat u automatisch van ons ontvangt. De EHIC is speciaal voor medisch noodzakelijke zorg als u tijdelijk in het buitenland bent. Bent u tijdelijk in een ander land dat bij de EU hoort? Dan hebt u in die periode recht op vergoeding van medische zorg, onder dezelfde voorwaarden als gelden voor de verzekerden in dat land zelf.

Doet u een beroep op medische zorg in het buitenland?
Als u in het buitenland een beroep moet doen op medisch noodzakelijke zorg, dan checken de zorgverleners in het ziekenhuis altijd of u verzekerd bent. Met de EHIC laat u dat direct zien. Zo voorkomt u dat u in landen die bij de EU horen kosten moet voorschieten. En u voorkomt dat er kosten gemaakt worden die wij niet vergoeden.

Geplande medische zorg in het buitenland
Reist u naar het buitenland omdat u daar een medische behandeling wilt ondergaan? Die kosten vallen niet onder de EHIC en worden ook niet vergoed.

Hoelang is de EHIC geldig?

De EHIC is vijf jaar geldig. Als uw EHIC nog geldig is, maar u bent niet meer bij Delta Lloyd verzekerd, dan kunt u de pas niet meer gebruiken. Doet u dat wel, dat moet u zelf de kosten van de medische zorg moeten betalen. Of u kunt die kosten declareren bij uw nieuwe zorgverzekeraar. Vraag dus altijd bij uw nieuwe zorgverzekeraar een nieuwe pas aan als u uw zorgverzekering bij Delta Lloyd beëindigt.

In welke landen kan ik de EHIC gebruiken?

U kunt de EHIC gebruiken in België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonie, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. U kunt de zorgpas ook gebruiken in Australië.

De EHIC is ook geldig in eilanden/gebieden die buiten Europa liggen, maar behoren tot een EU-land. Dit zijn de Canarische eilanden (Spanje), Ceuta (Spanje), Frans Guyana (Frankrijk), Gibraltar (Verenigd Koninkrijk), Guadeloupe (Frankrijk), Madeira (Portugal), Martinique (Frankrijk), Mayotte (Frankrijk), Melilla (Spanje), Réunion (Frankrijk) en St Martin (Frankrijk).

Vraag de EHIC direct gratis aan

U vraagt de EHIC direct aan via www.ehic.nl. U hebt de kaart dan binnen vier werkdagen in huis. Alle verzekerden, dus ook kinderen, krijgen een eigen pas. Vraag dus voor alle verzekerden de EHIC aan. Vraag de pas minimaal een week voor uw vertrek aan.

Let op: Vanaf 1 juli heet uw Delta Lloyd Zorgverzekering, de zorgverzekering van Nationale-Nederlanden Zorg. In verband met deze overgang worden er in de periode van 15 juni tot en met 30 juni geen EHIC passen meer aangemaakt. Vraag dus tijdig uw EHIC pas aan. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Delta Lloyd Hulpdienst
Hebt u medische zorg nodig tijdens uw verblijf in het buitenland en hebt u geen EHIC? Dan kunt u een vervangend document aanvragen bij de Delta Lloyd Hulpdienst. Dat kan via +31 20 594 80 70. Dit document heeft dezelfde waarde als de EHIC, maar is alleen geldig tijdens uw verblijf in het buitenland. Dat is het verblijf waarin u het vervangende document hebt aangevraagd.

Reisverzekering
Gaat u binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet een reisverzekering af te sluiten.

Meer weten over de Doorlopende Reisverzekering van Delta Lloyd?