Declareren zorgkosten

Hoe kunt u declareren?

Declareren via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering

Via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering kunt u volledig online uw rekening(en) declareren. U vult online het declaratieformulier in, scant de rekening of maakt er een digitale foto van en stuurt deze naar Delta Lloyd.

De voordelen van online declareren

 • U vult alle gegevens zelf in en u controleert deze zelf. Hierdoor wordt de kans op fouten kleiner.
 • Ook uw eigen vervoerskosten declareert u via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering. U hoeft hierbij geen declaratieformulier uit te printen of aan te vragen, maar verwerkt alles direct online.
 • U krijgt van ons een bevestigingsmail dat wij uw declaratie hebben ontvangen.
 • Uw declaratie staat binnen een uur voor u klaar in Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.
 • Wij ontvangen uw declaratie sneller dan via de post. U krijgt uw geld dus sneller terug.

Declareren via de Delta Lloyd App

U kunt ook uw zorgkosten declareren met de Delta Lloyd App. Hebt u een rekening van uw zorgverlener ontvangen? Vul dan uw relatienummer en geboortedatum in en u declareert uw zorgkosten heel eenvoudig via de app. U installeert de app gratis op uw mobiele telefoon en kunt direct de rekening declareren.

Meld mogelijk onjuiste rekeningen via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering

Hebt u een rekening ontvangen van uw zorgverlener of staat in Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering een rechtstreeks naar uw zorgverlener gedeclareerde rekening die volgens u niet juist is? Bijvoorbeeld omdat er fouten in staan of omdat u deze zorgverlener niet bezocht heeft? Dan kunt u dat in Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering heel eenvoudig aan ons doorgeven. Bij de rekeningen in Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering staat de link 'Klopt de nota volgens u niet? Laat het ons weten.' Via deze link meldt u ons een mogelijk onjuiste rekening. Naar aanleiding van uw melding, zullen wij dit uitzoeken en u informeren over de resultaten.

Declareren via het declaratieformulier

U kunt online uw declaratieformulier invullen via Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering en het daarna printen. Stuur uw rekening altijd samen met een volledig ingevuld declaratieformulier naar ons toe. Zo kunnen wij uw rekening gemakkelijk en snel verwerken en heeft u sneller uw geld terug. Stuurt u ons altijd de originele rekening en maak een kopie voor uw eigen administratie. Kopieën van rekeningen accepteren en verwerken wij niet.

Beoordeling en uitbetaling declaratie

Op het declaratieformulier vult u voor elke rekening de verzekerde en de zorgverlener in. Ook geeft u aan of Delta Lloyd de kosten aan u moet betalen of rechtstreeks aan de zorgverlener. Wij bekijken de rekening(en) en beoordelen of u recht hebt op een vergoeding van de kosten. Wordt uw rekening vergoed? Dan betalen wij de vergoeding (na aftrek van het eventuele eigen risico) aan de persoon die de verzekering heeft afgesloten. Hier leest u meer over de reactietermijnen

Stuurt uw zorgverlener de rekening rechtstreeks naar Delta Lloyd? Dan betaalt Delta Lloyd de vergoeding rechtstreeks aan de zorgverlener. Hebt u te maken met een eigen risico? Dan brengt Delta Lloyd het eigen risico rechtstreeks bij u in rekening.

Declareren als u niet meer verzekerd bent bij Delta Lloyd?

Bent u niet meer verzekerd bij Delta Lloyd, maar hebt u nog wel een rekening die u wilt declareren? Dat kan. Bent u per 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar? Dan kunt u nog een heel kalenderjaar inloggen in Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering.

Bent u gedurende het jaar overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan kunt u het lopende jaar (het jaar waarin u bent overgestapt) plus het volgende kalenderjaar nog inloggen op Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering en uw rekening bij ons indienen. Declareren via de Delta Lloyd App is helaas niet meer mogelijk als u niet meer bij ons verzekerd bent.

Wilt u deze rekeningen liever per post declareren? Ook dat is mogelijk. Helaas kan dit niet meer met het declaratieformulier. Stuur deze rekeningen dan zonder declaratieformulier naar Delta Lloyd, samen met de volgende gegevens:

 • Naam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Relatienummer van uw oude Delta Lloyd Zorgverzekering
 • Rekeningnummer waar wij de uitkering op kunnen storten
 • Geef duidelijk aan of wij de rekening aan u betalen of rechtstreeks aan de zorgverlener

Stuur de rekeningen met uw gegevens naar:
Delta Lloyd Zorgverzekering
Postbus 370
5000 AJ Tilburg

Declaratieformulieren voor bijzondere zorgkosten

Voor sommige bijzondere zorgkosten hebt u een speciaal declaratieformulier nodig. Deze speciale formulieren vindt u bij de aanvraag- en declaratieformulieren.

Wat is de UZOVI-code van Delta Lloyd?

De UZOVI-code van Delta Lloyd is 9664. De UZOVI-code wordt gebruikt door zorgverleners en zorgverzekeraars om kosten te verrekenen.