Stomamateriaal

Delta Lloyd maakt nieuwe afspraken voor inkoop stomamaterialen

Wanneer u iets koopt, wilt u er zeker van zijn dat u waar krijgt voor uw geld. Delta Lloyd wil dat ook. Zeker wanneer we voor u zorg en hulpmiddelen inkopen. Wij willen u de beste medische hulpmiddelen bieden voor de beste prijs. Uiteraard moeten die hulpmiddelen van goede kwaliteit zijn en aansluiten bij uw behoefte. Gelukkig zijn de kwaliteitseisen die in Nederland gelden, hoog. Helaas geldt dat soms ook voor de kosten. Deze hoge kosten dragen niet direct bij aan betere zorg, maar maken de zorg in Nederland onnodig duur. Net als alle andere zorgverzekeraars heeft ook Delta Lloyd van de overheid de taak gekregen om te sturen op betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten. We hebben gemerkt dat bij medische hulpmiddelen de verhouding tussen prijs en kwaliteit uit balans is. Uit onderzoek blijkt dat medische hulpmiddelen vaak erg duur zijn, te duur. Omdat deze te hoge prijzen onder andere van uw premiegeld worden betaald, verscherpt Delta Lloyd de inkoop van medische hulpmiddelen; waaronder stomamateriaal. Zo houden we de zorg in de toekomst toegankelijk en betaalbaar.

Open instroom

Voor 2015 hanteert Delta Lloyd een open aanbod aan de reeds gecontracteerde leveranciers. Dat betekent dat iedere zorgaanbieder die voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld door Delta Lloyd, in principe in aanmerking kan komen voor een overeenkomst. Dus ook de medisch speciaalzaken waar Delta Lloyd in 2014 een contract mee had, kunnen weer in aanmerking komen voor een overeenkomst.

Wat betekent het voor u?

We kiezen niet (zoals eerder aangegeven) voor slechts één leverancier. In oktober weten we bij welke leveranciers u vanaf 2015 terecht kunt voor uw stomamaterialen. Vanaf dat moment zullen wij al onze verzekerden die een stoma dragen, gaan informeren. Uitgangspunt is dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van het merk of materiaal waar u tevreden over bent. Het kan wel zo zijn dat u het materiaal van een andere leverancier ontvangt. Als u tussentijds op de hoogte wilt blijven, kijk dan regelmatig op deze site voor het laatste nieuws.

Vragen?

Bel ons gerust op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (013) 593 82 25 (keuze 2).