Wat kost uw behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum?

Wat kost een röntgenfoto eigenlijk? En hoeveel betaalt u voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. Delta Lloyd geeft u graag meer inzicht.

Weten waar u voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want u wilt weten waar u voor betaalt. Verschillende partijen willen daarom dat zorgverzekeraars en ziekenhuizen de tarieven van onder andere ziekenhuisbehandelingen openbaar maken. Zo kunt u de prijzen van verschillende ziekenhuizen van te voren vergelijken. En kunt u achteraf beter controleren of uw rekening wel klopt.

Welke tarieven kunt u vinden in onze prijslijst?

We beginnen met de publicatie van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,-. Want dat zijn de kosten die u zelf moet betalen. U kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten u gaat krijgen. En om de prijzen tussen ziekenhuizen te vergelijken.

Met de code van het behandeltraject vindt u de kosten

Het is belangrijk dat u precies weet welke behandeling u krijgt. U kunt het beste de declaratiecode van uw behandeltraject opvragen bij het ziekenhuis. Met die code vindt u in de lijst de prijs voor de behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum van uw keuze. Soms is het niet mogelijk om vóór de behandeling al te zeggen welke zorg u precies gaat krijgen, omdat tijdens het eerste consult pas bekeken wordt welke behandeling nodig is.

Kunt u uw behandeling niet vinden? Of is iets u niet duidelijk? We beantwoorden uw vragen graag via onze klantenservice.

Transparantie waar u écht iets aan heeft

Wij vinden dat u mag weten wat uw zorg kost. En begrijpen dat u informatie over de prijs én kwaliteit van zorg wilt. Zodat u de beste keuze kunt maken. We werken er hard aan om u hier goed over te informeren. En we gaan kijken hoe we ook de tarieven van behandelingen die duurder zijn dan € 885,- overzichtelijk kunnen publiceren. Want transparantie heeft pas zin als u er écht wat mee kunt. Houd onze website dus goed in de gaten!

Bekijk hieronder de tarievenlijst van ziekenhuisbehandelingen onder de € 885,- in het behandeljaar 2016. In maart verwachten wij de nieuwe tarievenlijst van 2017.