Wat kost uw behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum?

Wat kost een röntgenfoto eigenlijk? En hoeveel betaalt u voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. Delta Lloyd geeft u graag meer inzicht.

Weten waar u voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want u wilt weten waar u voor betaalt. Verschillende partijen willen daarom dat zorgverzekeraars en ziekenhuizen de tarieven van onder andere ziekenhuisbehandelingen openbaar maken. Zo kunt u de prijzen van verschillende ziekenhuizen van te voren vergelijken. En kunt u achteraf beter controleren of uw rekening wel klopt.

Welke tarieven kunt u vinden in onze prijslijst?

We beginnen met de publicatie van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,-. Want dat zijn de kosten die u zelf moet betalen. U kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten u gaat krijgen. En om de prijzen tussen ziekenhuizen te vergelijken.

Met de code van het behandeltraject vindt u de kosten

Het is belangrijk dat u precies weet welke behandeling u krijgt. U kunt het beste de declaratiecode van uw behandeltraject opvragen bij het ziekenhuis. Met die code vindt u in de lijst de prijs voor de behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum van uw keuze. Soms is het niet mogelijk om vóór de behandeling al te zeggen welke zorg u precies gaat krijgen, omdat tijdens het eerste consult pas bekeken wordt welke behandeling nodig is.

Kunt u uw behandeling niet vinden? Of is iets u niet duidelijk? We beantwoorden uw vragen graag via onze klantenservice.

Transparantie waar u écht iets aan heeft

Wij vinden dat u mag weten wat uw zorg kost. En begrijpen dat u informatie over de prijs én kwaliteit van zorg wilt. Zodat u de beste keuze kunt maken. We werken er hard aan om u hier goed over te informeren. En we gaan kijken hoe we ook de tarieven van behandelingen die duurder zijn dan € 885,- overzichtelijk kunnen publiceren. Er kunnen ziekenhuizen in dit overzicht ontbreken omdat Delta Lloyd en het ziekenhuis nog geen tarieven overeengekomen zijn voor deze behandelingen. Daarom worden de tarieven regelmatig bijgewerkt. Houd onze website dus goed in de gaten!

Bekijk hieronder de tarievenlijst van ziekenhuisbehandelingen onder de € 885,- in het behandeljaar 2017.