Waarom een ziekteverzuimverzekering?

Een langdurig zieke werknemer kost ruim anderhalf keer meer dan werkgevers verwachten. Werkgevers schatten de kosten van een zieke werknemer gemiddeld op €143,- per dag. In werkelijkheid kost een zieke werknemer gemiddeld €230,- per dag. (Bron: TNO)

Daarmee schat 71% de verzuimkosten te laag in. Dat blijkt uit ons onderzoek dat door onafhankelijk onderzoeksbureau Baken Adviesgroep is uitgevoerd. Ziekteverzuim heeft een grote financiële impact op bedrijven, maar slechts 36% van de bedrijven maakt zich zorgen over ziekteverzuim. En dat terwijl 29% van de ondervraagde bedrijven het afgelopen jaar te maken heeft gehad met langdurig ziekteverzuim Verzuim langer dan 4 weken. 

Het doel van ons onderzoek was om meer inzicht te krijgen in wat er speelt binnen het bedrijfsleven en hoe er over ziekteverzuim wordt gedacht. De belangrijkste conclusies hebben wij in onderstaande infographic weergegeven. In de whitepaper die u gratis kunt downloaden delen wij nog veel meer interessante informatie die uit het onderzoek naar boven zijn gekomen. Tevens reiken wij u enkele praktische handvatten aan, zodat u uw ziekteverzuim nog beter kunt minimaliseren.

Download de whitepaper [PDF]

afb - ziekteverzuimverzekering - inforgraphic - 728x1214

Kennistest Verzuim

Bent u zich voldoende bewust van de (financiële) risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voor uw bedrijf? Test het met de kennistest voor verzuim en arbeidsongeschiktheid!

Verzuimbeleid in 10 stappen. Van moeten naar mogen.

Lees hier hoe u uw eigen verzuimbeleid in 10 stappen vormgeeft.