Ziekteverzuimverzekering Stop Loss

Is uw werknemer niet in staat om zijn werkzaamheden te verrichten door ziekte? Dan bent u verplicht om tot een maximum van 104 weken het loon door te betalen. Met de Ziekteverzuimverzekering Stop Loss verzekert u de jaarlijkse loondoorbetalingskosten die hoger zijn dan de verwachte kosten.

Let op:

Eerder dit jaar is Delta Lloyd onderdeel geworden van Nationale-Nederlanden. Dit betekent een verandering in het aanbod van Delta Lloyd.

Per 1 augustus 2017 bieden we geen ziekteverzuimverzekering meer aan voor werkgevers met een ongemaximeerde loonsom gelijk aan of hoger dan € 1.250.000, - . Vanaf 1 augustus bent u hiervoor van harte welkom bij Nationale-Nederlanden. Werkgevers met een lagere loonsom kunnen voor deze ziekteverzuimverzekering tot 1 januari 2019 nog wel bij Delta Lloyd terecht. Neem hiervoor contact op met uw assurantieadviseur.

Hebt u op dit moment een ziekteverzuimverzekering van Delta Lloyd? Op uw mijn Delta Lloyd omgeving leest u wat er voor u verandert en wanneer.


  • Kies zelf uw eigen behoud als eigen risico
  • Kies zelf uw arbodienstverlener
  • Beheer gemakkelijk uw ziekteverzuim verzekering via ‘Mijn Delta Lloyd’

Waarom een ziekteverzuimverzekering Stop Loss?

Als uw werknemer door ziekte zijn werkzaamheden niet kan verrichten, schrijft de wet voor dat de werkgever, maximaal 104 weken minstens 70 procent van het loon moet doorbetalen. Met deze verzekering is het financiële risico van de loondoorbetalingsplicht voor u als werkgever bij ziekteverzuim afgedekt. Ziekteverzuim kan een grote impact hebben op uw bedrijf en werknemers.

Met de ziekteverzuimverzekering Stop Loss verzekert u de jaarlijkse loondoorbetalingskosten die boven de normaal te verwachten kosten uitstijgen. Deze normaal te verwachten kosten vormen uw eigen risico. Die betaalt u zelf. Dit noemen wij het eigen behoud

Wanneer is een Stop Loss ziekteverzuimverzekering een goede keuze?

De ziekteverzuimverzekering Stop Loss is in het bijzonder geschikt voor bedrijven met meer dan 20 werknemers. Wilt u een eigen risico kiezen als eigen behoud, dan is de Ziekteverzuimverzekering Stop Loss een goede keuze. Hebt u minder werknemers? Of hebt u onvoldoende financiële middelen om de normaal te verwachten loondoorbetalingskosten zelf te betalen? Bekijk dan de Ziekteverzuimverzekering Conventioneel.

Arbodienstverlening

Een arbodienstverlener helpt u bij het begeleiden van de re-integratie van de zieke werknemer. U kiest zelf uw (gecertificeerde) arbodienst. Of u vult de Ziekteverzuim Conventioneel verzekering aan met arbodienstverlening van Richting, ArboNed, Zorg van de Zaak (Arbo Vitale & MaetisArdyn) of Arbo Unie. In dat geval geniet u van een aantal voordelen. Wij hebben een samenwerkingsverband met deze arbodienstverleners.

Conventioneel Stop Loss
Aantal werknemers Meest geschikt tot circa 20 werknemers Meest geschikt vanaf circa 20 werknemers
Premievaststelling Op basis van de verzuimcijfers over de afgelopen drie jaar; samenstelling personeelsbestand; verhouding verzekerde bedragen 1e en 2e ziektejaar Op basis van de verzuimcijfers over de afgelopen drie jaar; leeftijdsstaffel en totale loonsom
Maximale duur 104 weken 104 weken
Eigen risico/Eigen behoud Keuze tussen 10, 20, 30, 65, 130, 260 dagen eigen risico. Vanaf 50 werknemers minimaal 30 wachtdagen Keuze uit onbeperkt eigen behoud, een of twee keer eigen behoud
Verzekerd bedrag Keuze uit 70%, 75%, 80%, 85%, 90%, 95% of 100% van het loon in het 1e en 2e ziektejaar Keuze uit 70%, 80%, 90% of 100% van de verzekerde loonsom voor het eerste ziektejaar en standaard 70% voor het tweede ziektejaar
Maximum verzekerde loonsom per werknemer (SV loon) Maximaal € 125.000,- (incl werkgeverlasten) Maximaal € 100.000,- (incl werkgeverlasten)
Werkgeverslasten meeverzekerd Maximaal 20% van de verzekerde loonsom Maximaal 20% van de verzekerde loonsom
Vrije keuze Arbodienstverlener Ja Ja
WIA basis Ja Nee

Naar ziekteverzuimverzekering Conventioneel


Voor wie is deze verzekering niet bedoeld?

  • Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’er)
  • DGA (Directeur Grootaandeelhouder)

Ziekteverzuimverzekering Stop Loss aanvragen of advies nodig?

U wilt uw financiële risico van ziekteverzuim verzekeren? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Hebt u nog geen verzekeringsadviseur? Zoek dan een verzekeringsadviseur bij u in de buurt. De onafhankelijke adviseur helpt u graag verder.

Voor brochures en voorwaarden klik hier.

Kennistest Verzuim

Bent u zich voldoende bewust van de (financiële) risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voor uw bedrijf? Test het met de kennistest voor verzuim en arbeidsongeschiktheid!

Verzuimbeleid in 10 stappen

Lees hier hoe u uw eigen verzuimbeleid in 10 stappen vormgeeft.