Dienstverlening Ziektewet voor eigenrisicodragers.

Voor grote bedrijven vanaf 100 werknemers

Wilt u bij Delta Lloyd een WGA-verzekering voor eigenrisicodragers (WGA ERD verzekering) aanvragen? Dan zijn wij u graag van dienst. Wel stellen we als voorwaarde dat u ook eigenrisicodrager bent voor de Ziektewet. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u zelf grip hebt op de instroom vanuit deze regeling in de WGA. Dit betekent echter nog niet dat u ook zelf alle taken moet uitvoeren die bij het eigenrisicodragerschap horen. Met de module Dienstverlening Ziektewet voor eigenrisicodragers krijgt u ondersteuning hierbij. Op die manier profiteert u meteen ook van efficiënte en deskundige uitvoering.

Grafiek dekking Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid
Ontrafel de Ziektewet wirwar
  • Keuzevrijheid
  • Efficiënte uitvoering
  • Gekwalificeerd casemanagement

Wat is eigenrisicodragen voor de Ziektewet?

Als een werknemer ziek uit dienst gaat en in de Ziektewet belandt, bent u tot maximaal twee jaar financieel verantwoordelijk. U bekostigt namelijk via de premie ZW-flex zijn uitkering en re-integratie. Standaard bent u hiervoor verzekerd bij UWV. Dit betekent dat u zeer beperkt invloed hebt op de kosten, omdat deze instantie ook de re-integratie regelt. 

Door Eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet, hebt u wel die invloed. U hebt dan namelijk de controle over de re-integratie. Ook bepaalt u zelf het recht, de hoogte en de duur van de Ziektewet-uitkering die u als eigenrisicodrager betaalt en niet UWV. Bovendien kunt u zelf een sanctie aanvragen bij UWV als uw ex-werknemer niet meewerkt aan zijn re-integratie.

Uw voordelen

Keuzevrijheid-icoon

U weet als geen ander wat uw bedrijf nodig heeft. Daarom geven wij u de touwtjes in handen. U kiest zelf van welke diensten u gebruik wilt maken en welke u liever onder eigen regie wilt uitvoeren.

uitvoering-icoon

Welke dienst u ook kiest, u kunt rekenen op een efficiënte uitvoering van de taken in kwestie. Zo beperkt u de kosten tot een minimum en wordt u maximaal ontlast.

Casemanager3-icoon

U kunt profiteren van ondersteuning door gekwalificeerde casemanagers. Zij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van (flex-) werknemers die ziek uit dienst gaan. Schakelt u liever een eigen casemanager in of die van uw verzekeringsadviseur? Dat kan als deze volledig gekwalificeerd is.