Verzekeringen ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Voor grote bedrijven vanaf 100 werknemers

Verzeker u tegen de financiële risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Grafiek dekking Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid
Ontrafel de WGA wirwar

Waarom verzekeren tegen de risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid?

Als werkgever met een groot bedrijf hebt u regelmatig te maken met diverse vormen van langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen en komen steeds meer voor uw rekening. Toch hebt u er bij publieke verzekering voor de Ziektewet en de WGA maar zeer beperkt invloed op. Tegelijkertijd wordt uw HR-afdeling flink belast door de voortdurende veranderingen in de sociale zekerheid. Gelukkig kunt u de kosten beïnvloeden en de belasting verminderen: door te gaan eigenrisicodragen en werk te maken van goed risicomanagement, slagvaardige verzuimbegeleiding en efficiënte re-integratie.

Zelf de touwtjes in handen

U weet als geen ander wat uw bedrijf nodig heeft. Daarom bieden wij u graag zo veel mogelijk keuzevrijheid: ú bepaalt welke financiële risico’s rond verzuim en arbeidsongeschiktheid u zelf draagt en welke u verzekert. Maar ook welke dienstverlening daar het best bij past. Met onze oplossingen bent u verzekerd van optimaal risicomanagement en maximaal inzicht. Dit stelt u in staat om gericht te investeren in het aanpakken van specifieke arbeidskosten en verzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s. Zo houdt u de touwtjes strak in handen.

Uw keuzes

U kunt kiezen uit de volgende oplossingen:

WGA verzekering voor eigenrisicodragers

Wij vergoeden de WGA-uitkeringen die u als eigenrisicodrager moet betalen. Daarnaast kunt u zich naar behoefte laten ondersteunen bij re-integratie en preventie van WGA-instroom.  En uw HR-afdeling ontlasten met een efficiënte uitvoering van het eigenrisicodragerschap. U kiest zelf welke dienstverlening hier voor u het best bij past. Om voor deze verzekering in aanmerking te komen, moet u wel eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet.

Bekijk onze WGA ERD verzekering.

Uitbreiding WGA ERD verzekering: Dienstverlening Ziektewet voor eigenrisicodragers

Als u wilt, kunt u de WGA ERD verzekering uitbreiden met dienstverlening voor de Ziektewet. U krijgt dan ondersteuning bij een efficiënte uitvoering van uw eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet. De dienstverlening omvat onder andere de vaststelling van het recht op en de hoogte en duur van een Ziektewet-uitkering. Daarnaast krijgt u ondersteuning bij de re-integratie tijdens de uitkeringsperiode. U betaalt zelf de Ziektewet-uitkeringen aan uw ex-werknemers.

Bekijk onze Ziektewet ERD dienstverlening.

Ziekteverzuimverzekering Stop Loss

Als werkgever van een groot bedrijf kunt u de kosten van loondoorbetaling doorgaans zelf dragen. Maar u kunt er ook voor kiezen om een deel hiervan te verzekeren. Met de Ziekteverzuimverzekering Stop Loss vergoeden wij de jaarlijkse loondoorbetalingskosten die uitstijgen boven de normaal te verwachten kosten. Deze laatste vormen uw eigen risico en betaalt u dus zelf.

Bekijk onze Ziekteverzuimverzekering Stop Loss.

WIA-aanvullingsverzekering(en)

Ook uw werknemers lopen grote risico’s bij arbeidsongeschiktheid. Hun inkomen kan zelfs dalen tot onder het sociaal minimum! Met een WIA-aanvullingsverzekering vult u het inkomen van uw werknemers bij arbeidsongeschiktheid aan. Hiermee biedt u hen een mooie extra arbeidsvoorwaarde. Of zorgt u ervoor dat u volledig voldoet aan uw cao-verplichtingen.

Bekijk onze WIA-aanvullingsverzekering(en).


Overige verzekeringen die voor u interessant kunnen zijn

Goed voorbereid op een adviesgesprek

De sociale zekerheid is complex en voortdurend in beweging. Zorg dus dat u goed bent voorbereid als u met uw verzekeringsadviseur om de tafel gaat voor een adviesgesprek! Onderstaande tools helpen u daarbij.

Kennistest verzuim en arbeidsongeschiktheid

Bekijk in 3 minuten de belangrijkste gevolgen van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voor uw bedrijf. Ontdek wat u weet over deze financiële risico’s en krijg inzicht in de zaken die u nog niet wist.

Ga naar de kennistest verzuim en arbeidsongeschiktheid.

ERD Wijzer

Bekijk wat eigenrisicodragen (ERD) betekent voor uw bedrijf: krijg een toelichting op de wetgeving, lees wat eigenrisicodragen concreet betekent en maak een inschatting van de premies die u bij UWV betaalt.

Ga naar de ERD wijzer.

WIA Wizard

Ontdek wat arbeidsongeschiktheid betekent voor het inkomen van uw werknemers en voor uw bedrijfscontinuïteit. En ontvang concrete tips over het afsluiten van een collectieve WIA-aanvullingsverzekering.

Ga naar de WIA Wizard.

WIA rekentool

Bereken wat er gebeurt met het inkomen van een werknemer als hij arbeidsongeschikt wordt.

Ga naar de WIA rekentool.

Aanvraag indienen of advies vragen aan een onafhankelijk adviseur?

Wilt u een van onze verzekeringsoplossingen voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid aanvragen of hebt u behoefte aan advies? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur. Hij helpt u graag verder.
 
Hebt u nog geen verzekeringsadviseur? Zoek dan hier een betrouwbare en onafhankelijke adviseur bij u in de buurt.
 

Kennistest Verzuim

Bent u zich voldoende bewust van de (financiële) risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voor uw bedrijf? Test het met de kennistest voor verzuim en arbeidsongeschiktheid!

WIA Wizard voor werkgevers

Bent u zich bewust van de financiële risico's van arbeidsongeschiktheid?
Test het in 3 minuten met de WIA Wizard.