Voor MKB bedrijven met 30 tot 100 werknemers

Verzeker u tegen de financiële risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.


Grafiek dekking Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid
Ontrafel de WGA wirwar

Waarom verzekeren tegen de risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid ?

Als werkgever met een middelgroot bedrijf hebt u regelmatig te maken met kort en langdurig verzuim. Dit levert grote financiële verplichtingen op: u bent maar liefst 12 jaar verantwoordelijk voor een zieke werknemer. De kosten kunnen dan ook fors in de papieren lopen, terwijl u er bij publieke verzekering voor de Ziektewet en de WGA maar zeer beperkt invloed op hebt. Ook vormt het proces eromheen een zware belasting voor uw onderneming. Gelukkig kunt u ook wat aan deze knelpunten doen: door werk te maken van goed risicomanagement, slagvaardige verzuimbegeleiding en efficiënte re-integratie. Bij Delta Lloyd beslist u zelf of u dit doet met 1 totaaloplossing of met een zelf samengestelde oplossing.

Onze oplossingen

Delta Lloyd biedt verzekeringen voor de kosten die met ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid te maken hebben. Wij kunnen de financiële risico’s van u overnemen voor de gehele periode dat u wettelijk verantwoordelijk bent. Maar als u dat liever hebt, beperken we ons ook graag tot een gedeelte hiervan. Bijvoorbeeld als u een deel van het risico zelf wilt dragen om de premiekosten te drukken. De keuze is aan u! 
  
Naast de verzekering kunt u kiezen voor complete dienstverlening, inclusief verzuim- en poortwachterbegeleiding, casemanagement, re-integratie en ondersteuning bij de uitvoering van het eigenrisicodragerschap. Zo raakt u niet in allerlei rompslomp verzeild en houdt u alles in 1 hand. Oftewel: u krijgt veel kwaliteit en bespaart juist veel tijd en kosten.  

Uw keuzes

Totaaloplossing voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Wilt u alle risico’s rond ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in 1 keer verzekeren? Kies dan voor onze totaaloplossing. Hierbij vergoeden wij zowel de loondoorbetalingskosten als de Ziektewet- en WGA-uitkeringen die u als eigenrisicodrager moet betalen. U krijgt extra steun in de rug bij re-integratie en bij het beperken van de kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. En wij ondersteunen u volledig bij de uitvoering van het eigenrisicodragerschap.

Meer over de totaaloplossing voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Modulaire oplossingen

Kies zelf uw oplossing(en).

Ziekteverzuimverzekering

Deze verzekering vergoedt de loondoorbetalingskosten van een zieke werknemer in de eerste twee jaar. Daarnaast kunt u de verzekering uitbreiden met ondersteuning bij de re-integratie en het beperken van ziekteverzuim. U kunt kiezen tussen twee verzekeringen en meerdere dekkingen. Hierbij bepaalt u zelf welke kosten u voor eigen rekening neemt.

Meer over de ziekteverzuimverzekering.

WGA verzekering voor eigenrisicodragers (WGA ERD verzekering)

Wij vergoeden de WGA-uitkeringen die u als eigenrisicodrager moet betalen. Ook bieden wij ondersteuning bij re-integratie en preventie van WGA-instroom. En helpen wij u bij een efficiënte uitvoering van het eigenrisicodragerschap. Om voor deze verzekering in aanmerking te komen, moet u wel eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet.

Meer informatie over de WGA verzekering voor eigenrisicodragers.
 

Uitbreiding WGA ERD verzekering: Dienstverlening Ziektewet voor eigenrisicodragers

Als u wilt, kunt u de WGA ERD verzekering uitbreiden met dienstverlening voor de Ziektewet. U krijgt dan  ondersteuning bij een efficiënte uitvoering van uw eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet. De dienstverlening omvat de vaststelling van het recht op en de hoogte en duur van Ziektewet-uitkeringen en de uitkeringsadministratie. Daarnaast krijgt u ondersteuning bij de re-integratie tijdens de uitkeringsperiode. U betaalt zelf de Ziektewet-uitkeringen aan uw ex-werknemers.

Meer over de Dienstverlening Ziektewet voor eigenrisicodragers.
 

Uw werknemers ook goed verzekerd

Ook uw werknemer lopen grote risico’s bij arbeidsongeschiktheid. Hun inkomen kan zelfs dalen tot onder het sociaal minimum! Met een WIA-aanvullingsverzekering vult u het inkomen van uw werknemers bij arbeidsongeschiktheid aan. Hiermee biedt u hen een mooie extra arbeidsvoorwaarde. En het hoeft u als werkgever niet veel te kosten. U kunt ervoor kiezen om de premie deels of zelfs geheel door uw werknemers te laten betalen.

Meer over de WIA-aanvullingsverzekering(en).
 

Andere verzekeringen die voor u interessant kunnen zijn

Goed voorbereid op een adviesgesprek

De sociale zekerheid is complex en voortdurend in beweging. Zorg dus dat goed bent voorbereid als u met uw verzekeringsadviseur om de tafel gaat voor een adviesgesprek! Onderstaande tools helpen u daarbij.

Kennistest verzuim en arbeidsongeschiktheid

Bekijk in 3 minuten de belangrijkste gevolgen van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voor uw bedrijf. Ontdek wat u weet over deze financiële risico’s en krijg inzicht in de zaken die u nog niet wist.

Ga naar de kennistest verzuim en arbeidsongeschiktheid.

ERD Wijzer

Bekijk wat eigenrisicodragen (ERD)betekent voor uw bedrijf: krijg een toelichting op de wetgeving, lees wat eigenrisicodragen concreet betekent en maak een inschatting van de premies die u bij UWV betaalt.

Ga naar de ERD Wijzer.

WIA Wizard

Ontdek wat arbeidsongeschiktheid betekent voor het inkomen van uw werknemers en voor uw bedrijfscontinuïteit. En ontvang concrete tips over het afsluiten van een collectieve WIA-aanvullingsverzekering.

Ga naar de WIA Wizard.

WIA rekentool

Bereken wat er gebeurt met het inkomen van een werknemer als hij arbeidsongeschikt wordt.

Ga naar de WIA rekentool.

Aanvraag indienen of advies vragen aan een onafhankelijk adviseur?

Wilt u een van onze verzekeringsoplossingen voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid aanvragen of hebt u behoefte aan advies? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur. Hij helpt u graag verder.

Hebt u nog geen verzekeringsadviseur? Zoek dan hier een betrouwbare en onafhankelijke adviseur bij u in de buurt

Kennistest Verzuim

Bent u zich voldoende bewust van de (financiële) risico's van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voor uw bedrijf? Test het met de kennistest voor verzuim en arbeidsongeschiktheid!

WIA Wizard voor werkgevers

Bent u zich bewust van de financiële risico's van arbeidsongeschiktheid?
Test het in 3 minuten met de WIA Wizard.