Collectieve zorgverzekeringen

Veel werkgevers hebben minder grip op ziekteverzuim en uitval dan goed is voor de financiële gezondheid van hun organisatie. De laatste decennia heeft de overheid de risico’s steeds meer bij werkgevers neergelegd. De modernisering van de Ziektewet, laat zien dat deze tendens nog niet ten einde is. Nooit eerder waren het risico en de financiële verantwoordelijkheid van de werkgever zo groot.

Werkgever met 100+ werknemers

Er zijn zoveel kansen om met goede preventie en verzuimbegeleiding kosten te besparen. Hier speelt ons nieuwe dienstverleningsconcept op in. Zo kan Delta Lloyd samen met uw verzekeringsadviseur u optimaal ondersteunen en maximale regie geven op verzuimkosten.

Onze experts kunnen werkgevers met meer dan honderd werknemers helpen om inzicht te krijgen in het complexe kostenveld van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Wij laten enerzijds zien welke (vaak grote) kostenbesparingen u kunt realiseren. Anderzijds biedt onze rapportage “Inzicht in de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid” concrete suggesties en praktische handvatten voor gerichte investeringen. Zo geven we u maximale regie op verzuimkosten.

Collectieve aanvullende zorgverzekering als financieringsbron

Samen met dit dienstverleningsconcept introduceren wij twee nieuwe aanvullende collectieve zorgverzekeringen. Het aanbieden van een collectieve zorgverzekering aan uw werknemers is voor u een goede manier om gezondheid te bevorderen én verzuimkosten te verlagen. Zo’n verzekering kan immers een waardevolle financieringsbron zijn voor gezondheidsinterventies. Hiervoor is een goede (aanvullende) dekking op arbeidsgerelateerde zorg wel van belang. En de prijs moet aantrekkelijk zijn om een maximaal aantal werknemers te laten deelnemen.

Onze nieuwe collectieve aanvullende verzekeringen,

  • vergoeden meerdere arbeidsgerelateerde interventies die u veel kosten besparen,
  • zijn gunstig geprijsd zodat u, uw personeel een aantrekkelijk aanbod kan doen. Zeker als u er nog een werkgeversbijdrage aan toevoegt.

Alles over inkomen

Lees hier alles over het thema ziekteverzuim & arbeidsongeschiktheid. Van uw wettelijke verplichtingen, veelgestelde vragen tot handige tips, stappenplannen en protocollen bij ziekteverzuim.