Werkmaterieelverzekering

Verzekering van graafmachines, heftrucks en ander materieel

 • Verzeker schade aan anderen door uw werkmaterieel
 • Schade aan ondergrondse buizen en kabels verzekerd
 • Zes jaar dekking voor materiaalfouten (eigen gebrek) nieuw werkmaterieel

Werkmaterieelverzekering in het kort

Een vorkheftruck die een magazijnstelling raakt. Of een graafmachine die een leiding kapot trekt. Bij schade aan uw machine of aansprakelijkheid voor schade aan anderen is een goede materieelverzekering onmisbaar. Met de Werkmaterieelverzekering verzekert u vrijwel elk materieel: van bulldozer tot daklift en van hijskraan tot heftruck.

Werkmaterieel is niet alleen kostbaar, maar na schade wilt u ook verder kunnen werken. Daarom is de Werkmaterieelverzekering volledig afgestemd op de praktijk van uw bedrijf. Met een vlotte polisafgifte, soepele schadeafhandeling en nuttig preventieadvies.

Wat is verzekerd?

U bepaalt zelf hoe uitgebreid u het werkmaterieel verzekert. Hierbij kunt u kiezen uit diverse dekkingen:

 • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  Schade die u aanricht aan anderen is gedekt. U kunt een aanvullende dekking afsluiten voor aansprakelijkheid voor ondergrondse zaken. De verzekering dekt ook schade aan uw eigen bezittingen.
 • Beperkt Casco
  Uw materieel is verzekerd bij brand, diefstal, verduistering, ruitbreuk en stormschade.
 • Casco
  U bent ook naast de bovengenoemde dekking ook verzekerd bij aanrijdingen, botsen, slippen, en omslaan. Ook als het door uw eigen schuld gebeurt. Bovendien is schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming gedekt.
 • Casco inclusief eigen gebrek
  Als u eigen gebrek meeverzekert bent u ook verzekerd bij tegen schade door kapot materieel, materiaalmoeheid en materiaal- en constructiefouten, Weigert een machine plotseling dienst? Dan is deze schade (eigen gebrek) gedekt. De machines mogen dan niet ouder zijn dan zes jaar.
 • Schade aan bestuurder
  Loopt de bestuurder letsel op? Met deze dekking ruim verzekerd.

De verzekering geeft een goede vergoeding als u het werkmaterieel niet meer kunt gebruiken door schade of verlies. Voor machines tot drie jaar oud is er een zeer goede nieuwwaarderegeling.

Wat kost de verzekering?

De Werkmaterieelverzekering is zeer flexibel en geschikt voor uiteenlopende machines. Uw verzekeringsadviseur kan u adviseren over de beste dekking voor u en de bijbehorende premie.

Meerdere verzekeringen afsluiten

U kunt de Werkmaterieelverzekering afsluiten als maatwerkverzekering of als eenvoudigere verzekering binnen een verzekeringspakket. Sluit u de Werkmaterieelverzekering af binnen Het Ondernemerspakket of Het Agrarisch Ondernemerspakket? Dan kunt u meerdere verzekeringen afsluiten op één polis. Al vanaf drie verzekeringen profiteert u dan van een aantrekkelijke pakketkorting.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijke adviseur. In een vrijblijvend gesprek stelt u samen een pakket samen dat aansluit bij uw situatie.

Belangrijke documenten

Profiteer van pakketkorting

Breng uw zakelijke verzekeringen onder in één overzichtelijk pakket.