Aanvullende verzekeringen vrachtauto

Bij transport met vrachtwagens loopt u bepaalde risico’s, bijvoorbeeld bij het laden en lossen. Naast de basisdekking zijn bij de Vrachtautoverzekering goede aanvullende verzekeringen daarom van groot belang. U kunt diverse risico’s meeverzekeren.

Aanvullende verzekeringen

Werkrisico

Bij laden en lossen gebeuren helaas regelmatig ongelukken met laad- en loskleppen, liften of kranen. Ook bewegende laadvloeren (walking floors) zijn niet zonder risico. Met een werkrisicoverzekering dekt u schade aan mensen en materialen af.

Schade aan laad- en losmateriaal

Ook laad- en losmaterieel aan de vrachtwagen zelf, zoals een takel of laadklep kan beschadigen. Deze schade is apart te verzekeren. De dekking geldt ook voor schade door slijtage of fouten in het materiaal (eigen gebrek).

Aanhangers, opleggers en trailers

Rijdt u met een aanhanger of oplegger? Hiervoor kunt u direct de WA-verzekering meeverzekeren.

Vervoer van gevaarlijke stoffen

Bij vervoer van gevaarlijke stoffen treft u extra maatregelen. Toch zijn de risico’s van deze transporten groter. Met onze dekking voor vervoer van gevaarlijke stoffen verzekert u de aansprakelijkheid voor schade als gevolg van het transport.

Privébezittingen bestuurder

Heeft de chauffeur persoonlijke spullen bij zich in de cabine van de vrachtwagen? Dit kan bijvoorbeeld bij diefstal een onverwachte schadepost zijn. U kunt deze bezittingen voordelig meeverzekeren.

Boekwaardeclausule

Als uw vrachtwagen total loss is, kan het zijn dat de dagwaarde die de verzekering uitkeert lager is dan de boekwaarde die door de leasemaatschappij of financier is vastgesteld. Dit financiële risico kunt u meeverzekeren. De verzekering keert in dat geval de boekwaarde uit in plaats van de dagwaarde.

Aanrijding tussen eigen voertuigen (Sister-Car-dekking)

Rijdt een van uw eigen vrachtauto’s een van uw andere vrachtauto’s aan? Dan wordt de schade van de aangereden vrachtauto alleen vergoedt als de aanrijding op de openbare weg gebeurde. Door uw verzekering uit te breiden met een Sister-Car-dekking krijgt u in dit geval ook een vergoeding als de aanrijding op uw eigen bedrijfsterrein gebeurde.

De juiste dekking kiezen

Welke dekking voor uw bedrijf de juiste is hangt van diverse factoren af. Een onafhankelijke verzekeringsadviseur kan u helpen een goede vrachtautoverzekering samen te stellen.