Tankverzekering ondergrondse tanks

Verzekert saneringskosten van verontreiniging

  • Dekt saneringskosten van bodem en oppervlaktewater
  • Verzekert schade die bij de opruiming van de verontreiniging ontstaat
  • Een scherpe verzekering op maat

Tankverzekering in het kort

Misschien gebruikt u een ondergrondse tank voor de opslag van vloeibare stoffen zoals diesel, afgewerkte olie of benzine. Hoewel u voorzorgsmaatregelen treft, kan het gebeuren dat er verontreiniging ontstaat doordat uw ondergrondse tank lek raakt. U bent wettelijk verplicht deze verontreiniging op te ruimen. Met de Tankverzekering ondergrondse tank van Delta Lloyd verzekert u zich voor saneringskosten van bodem of oppervlaktewater.

Voor wie is deze verzekering

De Tankverzekering ondergrondse tank is bedoeld voor bedrijven die tanks gebruiken voor de opslag van vloeibare stoffen als diesel, huisbrandolie, afgewerkte olie of benzine.

Wat is verzekerd

De Tankverzekering ondergrondse tank dekt de saneringskosten voor verontreiniging door schade door lekkage van ondergrondse opslagtanks. Onder de dekking valt onder meer:

  • Saneringskosten (zowel op uw eigen terrein als dat van derden);
  • Kosten van vervanging of herstel van bestrating, beplanting, pijpen en pijpleidingen die door de opruiming van de verontreiniging daarvan beschadigd zijn.

Wat kost deze verzekering

De Tankverzekering ondergrondse tank is altijd maatwerk. De exacte hoogte van de premie hangt onder meer af van het aantal ondergrondse tanks dat u wilt verzekeren en het soort vloeistof dat u hierin opslaat. Een onafhankelijke verzekeringsadviseur kan u meer vertellen over de mogelijkheden.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijke adviseur. In een vrijblijvend gesprek stelt u samen de verzekering samen die past bij uw bedrijf.

Belangrijke documenten

Welke risico’s loopt uw bedrijf?

Ontdek in enkele minuten uw belangrijkste bedrijfsrisico’s.