Bouwkundig

Als iemand bij u inbreekt, raakt u niet alleen waardevolle spullen kwijt. Er ontstaat ook schade, bijvoorbeeld door de inbraak zelf. U kunt maatregelen nemen om inbraak te voorkomen. Bouwkundige maatregelen bijvoorbeeld. Daarmee maakt u het de inbreker zo moeilijk mogelijk om binnen te komen. Inbrekers richten zich vooral op ramen en deuren, dat moet u daarom ook doen. Maak ramen en deuren voldoende inbraakwerend met goed hang- en sluitwerk. Met relatief eenvoudige middelen bereikt u dan een groot effect. En u voorkomt schade en narigheid.

Waarop moet u letten bij hang- en sluitwerk?

Een inbreker komt het liefst binnen door ramen en deuren. Als u inbraakwerende maatregelen neemt, is het daarom slim om u daarop te richten. Zorg er in ieder geval voor dat de inbreker langer nodig heeft om in te breken. Daarvoor hebt u hang- en sluitwerk nodig dat minimaal drie minuten vertraagt. Dat is te herkennen aan dit keurmerk: SKG**®. Dat geldt dan voor de cilinder, het slot, de sluitkom en het beslag. Is een van deze onderdelen niet voorzien van dit keurmerk? Dan is de kans groot dat een inbreker het slot te snel open krijgt. Hang- en sluitwerk met het keurmerk SKG*** vertraagt inbrekers nog meer.

Wat kunt u nog meer doen dan zorgen voor goed hang- en sluitwerk?

Met goed hang- en sluitwerk hebt u een belangrijke stap gezet om uw gebouw inbraakwerend te maken. Maar inbrekers verzinnen ook andere manieren om binnen te komen. Wat kunt u nog meer doen om dat te voorkomen?

  • Goed hang- en sluitwerk is belangrijk, maar dat goed bevestigen ook. Bevestig hang- en sluitwerk altijd volgens de voorschriften van de fabrikant. Gebruik ook de schroeven die hij heeft meegeleverd. Gebruik daarnaast zogeheten gecertificeerde sleutels. Iemand kan dan alleen een sleutel laten bijmaken als hij het bijpassende sleutelcertificaat toont.
  • Inbrekers komen niet altijd binnen door ramen of deuren. Ze komen ook door gevels. Hebt u aantrekkelijke goederen in huis? Zorg er dan voor dat de gevel tot een hoogte van ten minste 2,5 meter goed inbraakwerend is. Neem daarvoor bouwkundige maatregelen. Maak dit deel van de gevel bijvoorbeeld van beton. Of beveilig de binnenzijde van de gevel met strekmetaal.
  • Overheaddeuren zijn vaak kwetsbaar. U kunt deze deuren eenvoudig extra beveiligen met hangsloten in de rails. Hebt u elektrisch bediende overheaddeuren? Pas dan goed op. Soms vergeet iemand het slot te verwijderen. De deur kan dan beschadigen als iemand hem opendoet. Het is daarom slim om na werktijd de stroom eraf te halen. Een bijkomend voordeel is dat het afvoeren van gestolen goederen moeilijker is.
  • Ruiten zijn vaak kwetsbaar. Iemand kan ze bijvoorbeeld gemakkelijk ingooien. In sommige gevallen moet u ramen met tralies of barrièrestangen beveiligen.

Neem contact op met een BORG Beveiligingsbedrijf of Delta Lloyd (020-5942333) voor advies over beveiligingsmaatregelen die passen bij uw situatie.

Welk risico loopt u?

Wilt u weten welke risico's u in uw specifieke branche loopt? Doe dan de risicoscan voor ondernemers!

Alle verzekeringen in één pakket

Sluit al uw zakelijke verzekeringen in één keer af met het scherp geprijsde Ondernemerspakket.