Pensioenadviseur

Een pensioenadviseur helpt u een verstandige, gegronde keuze te maken voor een pensioenregeling. Daarbij houdt hij rekening met uw financiële situatie. Mede daardoor bent u in staat om kritisch te zijn op het juiste moment.

Wat doet een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur maakt rekenvoorbeelden, vergelijkt aanbieders en schetst verschillende scenario's. Inclusief de risico’s die daaraan verbonden zijn. Ook zorgt een goede pensioenadviseur dat een pensioenoplossing past in uw totale financiële plan voor de toekomst. Naast hun deskundigheid hebben ervaren adviseurs veel praktijkervaring met allerlei financiële dienstverleners. Een adviseur onderhoudt vaak ook het contact met financiële instellingen.
 
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt specifieke eisen aan het werk dat een pensioenadviseur moet doen voor het afsluiten van een nieuwe pensioenregeling of het verlengen van een pensioencontract voor een bestaande pensioenregeling.

Wat kost een pensioenadviseur?

Een adviseur stuurt u een rekening voor gewerkte uren. Een andere mogelijkheid is dat u een service-abonnement afsluit. Provisie op het afsluiten van complexe financiële producten, zoals een pensioenregeling, is verboden. Dat betekent dat de kosten van de pensioenadviseur niet meer mogen worden verwerkt in de premie die u aan de verzekeraar betaalt.

Interesse in het Persoonlijk Pensioen Plan?

Wilt u weten of het Persoonlijk Pensioen Plan voor uw organisatie een passende oplossing is? Of hoe deze aansluit op uw specifieke wensen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Wij beantwoorden uw reactie zo snel mogelijk.

Gerelateerde onderwerpen