Pensioen voor pensioenfondsen

Kies de juiste pensioenoplossingen voor uw situatie

Pensioen voor ondernemingspensioenfondsen

De wereld van pensioenfondsen en ondernemingspensioenfondsen is volop in beweging. Als pensioenfonds hebt u te maken met vele uitdagingen, zoals:

  • rente-, kosten- en beleggingsrisico’s;
  • ingewikkelder wordende administratie vanwege wettelijke aanpassingen;
  • hoge wettelijke eisen aan de kennis van het bestuur van een pensioenfonds;
  • standaard verplichtingen van (jaarlijkse) rapporten en pensioencommunicatie.

Ook de wettelijke ontwikkelingen hebben opnieuw grote invloed op de pensioenregeling en de manier waarop deze opgezet is.

Overstappen naar het Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds

Is het lastig voor uw ondernemingspensioenfonds om te voldoen aan de steeds zwaardere eisen op het gebied van bestuur? Dan kan het interessant zijn om over te stappen naar een algemeen pensioenfonds. Lees meer over het Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds.

Pensioenoplossingen van Delta Lloyd

Uw uitgangssituatie staat centraal bij het kiezen van de juiste pensioenoplossing. Zie hieronder welke situaties op u van toepassing is en welke oplossing Delta Lloyd u biedt.

Uitbesteden van werkzaamheden

Wilt u als pensioenfonds bepaalde werkzaamheden uitbesteden? Dan biedt Delta Lloyd de volgende mogelijkheden:

Uw pensioenregeling herverzekeren

U als pensioenfonds blijft verantwoordelijk. Delta Lloyd biedt een herverzekeringsovereenkomst voor salarisdiensttijdregelingen of beschikbare-premieregelingen:

Pensioenfonds stopt

Een andere mogelijkheid is dat het pensioenfonds ophoudt te bestaan. De werkgever brengt de pensioenregeling onder bij een pensioenbeheerder. Het gaat om de opgebouwde en de nog op te bouwen pensioenen. Bij Delta Lloyd kunt u kiezen uit de volgende pensioenregelingen:

Meer weten?

Wilt u meer informatie over pensioen voor pensioenfondsen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Wij proberen uw reactie zo snel mogelijk te beantwoorden.