Beleggingskeuze wijzigen

Standaard beleggen wij voor uw werknemers in de Neutrale Lifecycle. Afhankelijk van de beleggingsmogelijkheden in de pensioenregeling, mag de werknemer ook beleggen in een andere Lifecycle of zelf kiezen uit beleggingsfondsen. In de startbrief kan uw werknemer zien welke beleggingsmogelijkheden hij heeft.

Bepalen van het risicoprofiel

Met de profielbepaler kan uw werknemer zijn persoonlijke risicoprofiel vaststellen. Het risicoprofiel geeft aan welke beleggingswijze het beste bij uw werknemer past. Wijzigt zijn persoonlijke situatie? Dan adviseren wij u werknemer om opnieuw zijn risicoprofiel te bepalen.

Hoe kunt u uw beleggingskeuze wijzigen?

  • Doet uw werknemer voor het eerst mee aan het Persoonlijk Pensioen Plan van Delta Lloyd? Dan begint hij automatisch in de Neutrale Lifecycle.
  • Kiest uw werknemer voor de Defensieve of de Offensieve Lifecycle of voor Zelf Beleggen? Dan moet hij een risicoprofiel aan ons doorgeven. Dat kan de werknemer doen met het formulier Profielbepaler. Dit formulier geeft aan hoeveel risico hij wil nemen met de opbouw van zijn pensioen.
  • Kiest de werknemer voor Zelf Beleggen? Dan moet hij naast de Profielbepaler ook het Fondskeuzeformulier Zelf Beleggen invullen. Op dit formulier kan hij aangeven in welke fondsen belegd moet worden.
In uw startbrief staat Beleggingskeuze Welk formulier moet de werknemer
Geen beleggingsvrijheid Neutrale Lifecycle Geen formulieren
Beperkte beleggingsvrijheid Defensieve Lifecycle
Neutrale Lifecycle (standaard lifecycle)
Offensieve Lifecycle
Profielbepaler [PDF]    
Profile Determinant [PDF]
Ruime beleggingsvrijheid Defensieve Lifecycle
Neutrale Lifecycle (standaard lifecycle)
Offensieve Lifecycle
Zelf Beleggen

Profielbepaler [PDF]   
Fondskeuzeformulier Passieve/Ambitieuze/Dynamische Lifecycle [PDF]  
Fondskeuzeformulier Index Lifecycle [PDF]     
Profile Determinant  [PDF]   
Choice of Fund Form Passive Dynamic Lifecycle [PDF]
Choice of Fund Form Index Lifecycle [PDF]