Nieuws en actualiteiten

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op zakelijk pensioengebied? Lees er alles over in de artikelen en interviews.

Pensioencommunicatie

Met de Wet pensioencommunicatie wil de overheid pensioencommunicatie verbeteren. Onderdeel hiervan is de introductie van Pensioen 1-2-3 in 2016. Lees hier meer over deze nieuwe vorm van pensioencommunicatie.

Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds

Delta Lloyd heeft plannen voor de oprichting van het Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds. Met deze nieuwe mogelijkheid willen we een alternatief bieden voor de knelpunten waar veel pensioenfondsen en bedrijven mee kampen.

Tevreden werknemers willen langer werken

Tevreden werknemers in Nederland willen 5 jaar langer doorwerken dan hun ontevreden collega’s. Eerder bleek al dat de kloof tussen langer willen en moeten doorwerken groter wordt. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ van Delta Lloyd.

Gebruik je boerenverstand!

"Mijn moeder maakte de allerlekkerste kip. Af en toe ging ze de ren in en ving een kip."

"The never ending story van het staffelbesluit"

Op de valreep voor het nieuwe jaar heeft de Staatssecretaris van Financiën een nieuw staffelbesluit uitgebracht. Dit besluit is al weer ingehaald door het staffelbesluit van 12 februari 2013, nummer 5 in de rij. In dit artikel vindt u de nieuwe regels voor de beschikbare premiestaffels.

"Hoe vergelijk je lifecycles?"

Hoge kosten, lage pensioenen, veel risico en ieder voor zich. Dat was het dominante beeld van Defined Contribution (DC). Maar er is iets veranderd in de DC-markt.

Meer over pensioen

Delta Lloyd biedt een uitgebreid pakket aan pensioenoplossingen voor ondernemers, werkgevers en pensioenfondsen.

"Nieuwe realiteit of boos sprookje"

Het jaar 2012 kende een sombere herfst en een gure winter. PvdA en VVD besloten een nieuw kabinet te vormen en onder meer te snijden in de pensioenen. Het pensioeninkomen werd afgetopt tot € 100.000. En toen begon de lente en werd Nederland wakker.