Pensioen voor mkb-bedrijven

Wilt u een pensioenregeling voor uw bedrijf? Mogelijk hebt u al een pensioenregeling of wilt deze voor het eerst gaan aanbieden. Uw bedrijfssituatie bepaalt welke wensen en mogelijkheden u hebt bij het kiezen van een pensioenregeling voor uw werknemers.

afb - pensioen zakelijk - pensioen voor het mkb - header - 728x180

Balans tussen kosten en arbeidsvoorwaarden

Voor veel ondernemingen is pensioen een zware kostenpost en tegelijkertijd ook een belangrijk onderdeel van het arbeidsvoorwaardenbeleid. Als werkgever wilt u goed doen voor uw medewerkers en als ondernemer wilt u kritisch kijken naar uw (pensioen)kosten. Bij Delta Lloyd begrijpen wij uw behoefte. Meer dan tweeduizend mkb‘ers hebben gekozen voor een pensioenregeling bij Delta Lloyd. Onze kennis zetten wij graag in om u te helpen een passende pensioenoplossing te kiezen.

Pensioen óók voor directie en management

Ook voor management en directie die niet onder de collectieve pensioenregeling vallen, zijn onze pensioenproducten geschikt. Een excedentregeling (aanvullende pensioenregeling) is dan een passende oplossing. Zo kunt u ook voor uw management en directie het pensioen regelen zoals u dat wilt.

Pensioenregelingen voor mkb bij Delta Lloyd

U hebt bij Delta Lloyd de keuze uit twee pensioenproducten:

  1. Persoonlijk Pensioen Plan
  2. Garant Pensioen Plan

Bekijk hieronder de mogelijkheden en kies de pensioenregeling die bij uw bedrijf past.

Persoonlijk Pensioen Plan Garant Pensioen Plan
Soort pensioenregeling Beschikbare premieregeling Uitkeringsovereenkomst met gegarandeerd pensioen (middelloon of eindloon)
Uw pensioenkosten Voorspelbare kosten door vaste pensioenpremie Premie afhankelijk van rente, wel winstdeling bij hogere rente
Uw arbeidsvoorwaarden Werknemer heeft keuze over pensioenopbouw: beleggen en/of gegarandeerd pensioen Zekerheid over hoogte pensioenuitkering, mogelijkheid tot indexatie
  Lees meer Lees meer

Bekijk ook de uitgebreide versie van de bovenstaande tabel. Hierin vindt u nog meer kenmerken van de pensioenproducten van Delta Lloyd.

Overstappen naar het Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds

Daarnaast heeft Delta Lloyd een algemeen pensioenfonds. Dit kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor uw pensioenverzekering (vanaf 50 werknemers). Lees meer over het Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over pensioen voor het mkb? Gebruik dan ons contactformulier, of maak een afspraak met een pensioenadviseur.