Een pensioenregeling kiezen

Bij het kiezen voor een pensioenregeling stelt u zichzelf een aantal vragen. Zo wilt u als werkgever vooral weten wat de regeling kost en hoe voorspelbaar die kosten zijn. Uw werknemers vinden vooral belangrijk hoe zeker hun pensioen is. Daarnaast speelt de kwaliteit van de service en de communicatie een voorname rol.

Voorspelbare kosten voor werkgever

Wilt u in elk geval dat u de kosten van de pensioenregeling goed in de hand kunt houden? Dan ligt een regeling op basis van beschikbare premie het meest voor de hand. De premie ligt dan vast, de pensioenuitkering niet.

Voorbeeld van een beschikbare premieregeling bij Delta Lloyd:

Zekerheid over hoogte pensioen werknemers

Ligt de focus op zekerheid voor uw medewerkers? Dan kunt u kiezen voor een salarisdiensttijdregeling. Dan is er voor uw werknemers (voorwaardelijke) zekerheid over de hoogte van hun pensioen.

Voorbeeld van salarisdiensttijd regeling bij Delta Lloyd:

Gecombineerde pensioenregeling

Een tussenweg is er ook: u kiest dan voor een beschikbare premieregeling met de zekerheid van een gegarandeerd pensioen.

Voorbeeld van een gecombineerde pensioenregeling is: 

Pensioenregeling die past bij uw bedrijfssituatie

Het is belangrijk om een regeling te kiezen die past bij uw organisatie. Is het pensioen bijvoorbeeld een belangrijke factor in de arbeidsvoorwaarden, vergeleken met uw concurrenten? Kiest u voor een zo uitgebreid mogelijke regeling, tot de grens van de wettelijke fiscale kaders? Of richt u de regeling wat soberder in? In dat laatste geval kunt u bijvoorbeeld besluiten tot een wat lager opbouwpercentage, een hogere franchise of een lagere beschikbare premie.

Na deze basiskeuzes kunt u nog verschillende deelbeslissingen nemen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende oplossingen mogelijk voor het nabestaandenpensioen en het arbeidsongeschiktheidspensioen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over pensioen voor het mkb? Gebruik dan ons contactformulier, of maak een afspraak met een pensioenadviseur.

Nieuws en actualiteiten

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op zakelijk pensioengebied?