Pensioenadviseur

Voor een pensioenoplossing die past bij uw wensen

Pensioen is een complex onderwerp. Een pensioenadviseur helpt u een verstandige, goed gefundeerde keuze te maken voor uw financiële situatie. Mede daardoor bent u in staat om kritisch te zijn op het juiste moment.

Wat doet een pensioenadviseur?

Een financieel adviseur maakt rekenvoorbeelden, vergelijkt aanbieders en schetst verschillende scenario's. Inclusief de risico’s die daaraan verbonden zijn. Een adviseur zorgt ook dat een pensioenoplossing past in uw totale financiële plan voor de toekomst. Ervaren adviseurs hebben naast hun deskundigheid ook veel praktijkervaring met allerlei financiële dienstverleners. Een adviseur onderhoudt vaak ook het contact met financiële instellingen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt specifieke eisen aan het werk dat een pensioenadviseur moet doen voor het afsluiten van een nieuwe pensioenregeling of het verlengen van een contract voor een bestaande pensioenregeling. De werkgever heeft de verplichting te controleren of de adviseur een AFM-vergunning heeft.

Wat kost pensioenadvies?

De pensioenadviseur stuurt u een rekening voor gewerkte uren. Een andere mogelijkheid is dat u een serviceabonnement afsluit. Provisie op het afsluiten van een pensioenregeling is verboden. De kosten van de adviseur mogen dus niet worden verwerkt in de premie die u aan de verzekeraar betaalt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over pensioen voor het mkb? Gebruik dan ons contactformulier, of maak een afspraak met een pensioenadviseur.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws en actualiteiten

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op zakelijk pensioengebied?