Overstappen naar Delta Lloyd, hoe werkt dat in de praktijk?

Voor een pensioenoplossing die past bij uw wensen

Wij zorgen voor een overstap zonder rompslomp. Vooral de administratie vormt mogelijk voor u een drempel om over te stappen. Kiest u voor Delta Lloyd? Dan hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Samen met u en uw adviseur stellen we een helder plan van aanpak op. Inclusief duidelijke communicatie met uw werknemers.

Het begint bij een goed advies

Bent u van plan om over te stappen naar een nieuwe pensioenuitvoerder? Een goed pensioenadvies helpt u bij het kiezen van de best passende pensioenregeling. Als u na het adviestraject kiest voor Delta Lloyd, helpen wij u graag bij het overdragen van uw oude pensioenregeling en administratie.

Afspraken voor een goede overstap

In de uitvoeringsovereenkomst staan alle afspraken tussen u en Delta Lloyd. De door u geaccepteerde offerte is de basis voor de uitvoeringsovereenkomst. Deze overeenkomst is het startpunt van de volgende stappen om uw overstap goed te verzorgen.

Inrichten administratie

Volgende stap is de inrichting van de verzekeringsadministratie. We voeren eerst de medewerkergegevens in die u of uw adviseur hebt geleverd. We berekenen daarna de pensioenen en leggen die vast. Ook zorgen we voor de uitkeringen. Als het nodig is, stemmen we dit af met de oude pensioenuitvoerder. En we maken het u gemakkelijk: administratieve veranderingen kunt u op een eenvoudige manier online doorgeven.

Communicatie

Uw medewerkers ontvangen altijd een startpakket. In het startpakket zit een welkomstbrief, een uitleg over de regeling en de eerste pensioenopgave. De deelnemers die al een uitkering krijgen, ontvangen een pakket dat speciaal is gericht op hun situatie. Als u dat op prijs stelt, verzorgen we graag presentaties over de pensioenregeling voor uw werknemers.

Beheer en service van uw pensioenregeling

Als alles administratief en juridisch rond is, alle betrokkenen geïnformeerd zijn en deelnemers die al een uitkering kregen die nu ook ontvangen, start het reguliere beheer. Dit zien wij als een logisch onderdeel van onze dienstverlening. In onze tarievenkaart [PDF] vindt u alle services die wij in onze pensioenadministratie hebben opgenomen. De kosten die wij hiervoor maken, zijn inbegrepen in de administratiekosten van uw pensioenproduct.

Ook overstappen naar Delta Lloyd?

Wilt u overstappen naar een pensioenregeling bij Delta Lloyd en weten wat dit voor u en uw werknemers betekent? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke adviseur.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws en actualiteiten

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op zakelijk pensioengebied?