Hoe gaat Nederland met Pensioen?

Het onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ onderzoekt hoe bewust werkgevers en werknemers zich voorbereiden op hun pensioen op verschillende thema’s. Het onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ is in opdracht van Delta Lloyd uitgevoerd door GfK onder 303 werkgevers en 1000 werknemers. We meten jaarlijks hoe bewust werkgevers en werknemers zich voorbereiden op hun pensioen en welke rol zij daarbij verwachten van hun werkgever.

Op 18 november 2014 heeft Delta Lloyd de resultaten gepubliceerd van het meest recente Delta Lloyd onderzoek 'Hoe gaat Nederland met Pensioen?'. Dit onderzoek geeft u inzicht in hoe werknemers en werkgevers in Nederland denken over pensioen. Eerder hebben we onderzocht hoe werknemers denken over langer doorwerken. Het nieuwste onderzoek weerspiegelt de meningen van werkgevers. Ook leest u wat u als werkgever eventueel zelf kunt doen om u hier goed op voor te bereiden.

Hieronder leest u de resultaten:

Onderzoek onder werkgevers in Nederland

Onderzoek onder werknemers in Nederland

Delta Lloyd wil het pensioenbewustzijn vergroten en mensen stimuleren zich op tijd kritisch over hun pensioen te buigen. Delta Lloyd helpt mensen inzicht te geven in hun pensioen door begrijpelijke communicatie, eenvoudige producten, het bieden van ondersteuning en het agenderen van pensioenontwikkelingen. Het onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ draagt hieraan bij.

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat de resultaten uit het onderzoek en de verhoging van de pensioenleeftijd vragen bij u oproept. Hebt u vragen? Uw adviseur kent uw bedrijfssituatie het beste. Wij raden u daarom aan een afspraak met uw pensioenadviseur te maken. Hebt u geen adviseur? Kijk dan op onze contactpagina.