Pensioen Continu Plan – Nettolijfrente

Investeer in extra inkomen voor later

Uw pensioenopbouw bij HEINEKEN voor het deel van uw inkomen boven
€ 100.000 stopt per 1 januari 2015. Dit betekent een lager inkomen op uw oude dag. Met het Pensioen Continu Plan kunt u uw lagere pensioen weer grotendeels aanvullen. Dit doet u door een bedrag op te bouwen met beleggen. U kunt de vaste toeslag die u van HEINEKEN ontvangt gebruiken om de premie voor het Pensioen Continu Plan te betalen.

Persoonlijk Pensoen Plan
  • U kunt uw inkomen voor later grotendeels op peil houden
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing van 1,2% per jaar
  • U kunt uw inleg maandelijks verhogen, verlagen of stopzetten
  • U kunt de beleggingswaarde tussentijds voor iets anders gebruiken (dan wel vermogensrendementsheffing)
  • U kunt kiezen voor een levenslange en/of een (hogere) tijdelijke uitkering

Wat is het Pensioen Continu Plan?

Het Pensioen Continu Plan bestaat uit twee modules. Wilt u uw pensioen voor later aanvullen? Dan kiest u voor module 2, de netto-oudedagslijfrente. Met module 1 kunt u het partnerpensioen vóór uw pensioendatum aanvullen. Hiervoor heeft HEINEKEN al een andere verzekering voor u geregeld. Een levensverzekering die een bedrag uitkeert als u overlijdt. Hieraan doet u automatisch mee. Het Pensioen Continu Plan is een vrijwillige regeling. U bepaalt samen met uw adviseur of zelf welke modules het beste passen bij uw situatie.

Uw maximale inleg stijgt met uw leeftijd

U bepaalt zelf hoeveel premie u inlegt. Het bedrag dat u maximaal mag inleggen voor het Pensioen Continu Plan, stijgt met uw leeftijd. Hoe dichterbij de pensioendatum u komt, hoe hoger het bedrag dat u kunt inleggen (zie voor extra toelichting pagina 6 in de brochure ‘Pensioen Continu Plan’).  Van het bedrag dat u mag inleggen, bepaalt u zelf welk percentage u inlegt: 50%, 60%, 70%, 80% of 100%. Met 100% van de premie is de pensioenterugval het minst.

Uw belegging

Na aftrek van de administratiekosten en risicopremies beleggen wij uw premie. U kunt Delta Lloyd voor u laten beleggen of zelf beleggen in Delta Lloyd fondsen.
Als wij voor u beleggen doen we dat in lifecycles. Standaard beleggen we voor u in de Neutrale Lifecycle. Hoe jonger u bent, hoe meer risico we nemen. Zo vergroten we de kans op een hoog rendement. Dit risico bouwen we steeds verder af naarmate uw pensioendatum dichterbij komt.
Wilt u zelf beleggen? Dan kunt u kiezen uit één of meer beleggingsfondsen van Delta Lloyd Asset Management. Als u zelf belegt, is beleggingskennis en ervaring met beleggen en het invullen van het formulier ‘Zelf Beleggen’ noodzakelijk.

Uw uitkering na uw pensioen

Gaat u met pensioen? Dan koopt u met de waarde van uw beleggingen een uitkering die uw pensioen aanvult. U hebt de keuze uit een levenslange, (hogere) tijdelijke uitkering of een combinatie van deze twee. Ook kunt u ervoor kiezen dat uw partner, naast het partnerpensioen van HEINEKEN, een aanvullende netto uitkering ontvangt na uw overlijden. Uw partner hoeft hierover geen erfbelasting te betalen. De vrijstelling voor de rest van de erfenis daalt hierdoor wel.

Flexibiliteit tijdens de looptijd

U kunt uw inleg maandelijks verhogen, verlagen of stopzetten (premievrij maken). U kunt de waarde van uw beleggingen ook voor iets anders gebruiken (afkopen). U betaalt dan wel vermogensrendementsheffing.

Advies bij aanvraag van het Pensioen Continu Plan

Het kan lastig zijn om in te schatten of het Pensioen Continu Plan bij uw financiële situatie past. Zorg in ieder geval dat u goed weet hoe het product werkt en welke voorwaarden hierbij gelden. Sta ook stil bij uw (toekomstige) financiële situatie. Hoe ontwikkelt die zich als alles goed gaat? En wat betekent het voor uw financiële situatie als u geraakt zou worden door tegenslagen zoals werkloosheid of overlijden? Alleen als u alles meeweegt, kunt u een goede keuze maken.

Ook bij het kiezen van de modules en de hoogte van uw premie-inleg spelen uw leeftijd, uw inkomensperspectief en uw financiële wensen een belangrijke rol. De optelsom van uw wensen plus de (fiscale) mogelijkheden bepaalt wat het beste bij past. Bepaal samen met uw financieel adviseur de beste oplossing voor uw situatie. Uw adviseur stelt de advieskosten zelf vast. Vraag ernaar bij uw adviseur. De (eenmalige) kosten voor advies van het Pensioen Continu Plan betaalt u zelf.

Hebt u nog geen adviseur? Maak vrijblijvend een afspraak met een financieel adviseur bij u in de buurt. Deze geeft u graag persoonlijk advies.

Wilt u een voorstel voor het Pensioen Continu Plan aanvragen?

1. Vul uw gegevens rechtsboven in en ontvang het aanvraagformulier voor een voorstel van Pensioen Continu Plan
2. Stuur het ingevulde aanvraagformulier naar heineken@deltalloyd.nl
3. Wij sturen u binnen 10 werkdagen een voorstel van het Pensioen Continu Plan.
4. Bespreek het voorstel en uw wensen met uw adviseur. U kunt dan bepalen of en welke modules u binnen het Pensioen Continu Plan wilt gebruiken. Uw adviseur vraagt daarna een offerte voor u aan.

Meer informatie?

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. Lees de brochure over het Pensioen Continu Plan. Of neem contact op met Client Service Desk. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur via telefoonnummer (020) 594 81 00. U kunt ook een e-mail sturen naar heineken@deltalloyd.nl.

Ja, stuur mij het aanvraagformulier voor een voorstel van het Pensioen Continu Plan