Winkel- en webshopverzekeringen

Als winkelier loopt u altijd het risico van schade. Een klant die uitglijdt, een meningsverschil met een leverancier of diefstal van uw voorraad. Voor welke risico’s wilt u uw winkel verzekeren? En wat kost een verzekeringspakket voor uw winkel of webshop?

Risico’s voor winkels

Nederland kent ruim 100.000 winkels en 20.000 webwinkels. Winkels die van elkaar verschillen, maar wel vergelijkbare risico’s lopen. Dit zijn de belangrijkste risico’s in de detailhandel op een rij.

Diefstal van of schade aan uw voorraad

Als winkelier hebt u veel producten in de winkel of in uw magazijn. Bij een inbraak kunnen de kosten snel oplopen. Brand- en waterschade kunnen zelfs een volledige voorraad vernietigen.

Aansprakelijkheid

Hebt u een onveilig product verkocht en loopt een klant daardoor schade op? Bijvoorbeeld letsel door een onveilig product? Dan kan de klant u aansprakelijk stellen. Hetzelfde geldt als een klant letsel oploopt in uw winkel.

Wanbetalers en juridische conflicten

Soms krijgt u te maken met geschillen die u zelf niet eenvoudig oplost: klanten die hun rekening maar niet betalen. Of leveranciers die niet leveren volgens de afspraken. Juridische hulp kan u helpen in deze gevallen.

Vals geld of diefstal van contant geld

Werkt u met contant geld in uw winkel? Dan krijgt u vroeg of laat te maken met vals geld. Ook diefstal van geld is geen uitzondering. Zeker als dat gebeurt door een overval heeft dat grote gevolgen.

Hoe verzekert u uw (web)winkel?

U kiest zelf welk risico u kunt dragen en wat u wilt verzekeren. Gangbare verzekeringen voor winkels zijn in ieder geval de aansprakelijkheidsverzekering, de brandverzekering, een geldverzekering en de rechtsbijstandverzekering. Hebt u een of meerdere bedrijfsauto’s, dan is ook een zakelijke autoverzekering nodig.

Is uw huis ook de bedrijfsruimte voor uw webwinkel? Dan vallen uw bedrijfsmiddelen meestal niet onder uw privéverzekeringen. Uw verzekeringsadviseur kan u vertellen wat wel en niet gedekt is en uw dekking hierop aanpassen.

Delta Lloyd biedt de belangrijke winkelverzekeringen aan in één overzichtelijk pakket, Het Ondernemerspakket. Hiermee kunt in een keer de belangrijkste risico’s afdekken. De voordelen? Eén polis, scherpe premies en een aantrekkelijke pakketkorting. U kunt het pakket naar wens aanpassen.

Kosten verzekeringen winkel

Wat u betaalt voor Het Ondernemerspakket hangt af van de verzekeringen en de dekking die u kiest. Locatie, bedrijfsgrootte en het soort winkel telen ook mee. Het rekenvoorbeeld hieronder geeft een goed beeld wat het kost om een winkel te verzekeren.

Rekenvoorbeeld

Een winkel voor dameskleding met 5 medewerkers verzekert zijn bedrijfsrisico’s in Het Ondernemerspakket. De winkel is gevestigd in een winkelcentrum. De jaaromzet van de winkel is 2.500.000 euro, de brutowinst 800.000 euro. De kledingwinkel kiest voor een eigen risico van 250 euro.

VerzekeringVerzekerd bedragInschatting maandpremie *
Gebouw +
Inventaris/ goederen+
Geld
500.000151,-
100.000
5.000
Aansprakelijkheidsverzekering1.250.00062,-
RechtsbijstandNiet van toepassing92,-
Autoverzekering20.00070,-
Premie per maand inclusief 4% pakketkorting en assurantiebelasting375,-

* De premie is afhankelijk van veel factoren. Deze zijn niet allemaal meegenomen in dit rekenvoorbeeld.

Uw premie is afhankelijk van uw keuzes. Wilt u weten wat uw premie wordt? Een onafhankelijk verzekeringsadviseur legt u graag uit wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw bedrijf.

Welke risico’s loopt uw bedrijf?

Ontdek in enkele minuten uw belangrijkste bedrijfsrisico’s.

Schade voorkomen

Bespaar geld met preventiemaatregelen. Voorkom brand, diefstal en andere schade.