Milieuschadeverzekering

  • Geen eigen risico
  • Milieuschade aan uw eigen terrein goed verzekerd
  • Loopt u omzet mis? Bedrijfsschade is ook vergoed!

Milieuschadeverzekering in het kort

Milieuschade op uw grond kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het lekken van stoffen als asbest, olie, mest of gewasbeschermers leiden tot forse bodem- en watervervuiling. In dit soort gevallen vergoedt de milieuschadeverzekering uw kosten voor de sanering. Ook als de milieuschade niet uw schuld is. 
 

Wat is verzekerd?

Standaard dekt de Milieuschadeverzekering alle milieuschade op uw grond van buitenaf. Ook onvoorziene lekkage of schade door saneringswerkzaamheden wordt vergoed. Ontstaat er daardoor ook schade aan uw bezit? Dan vergoeden we die schade, samen met de kosten om bodem en water schoon te maken. Loopt u omzet mis door de vervuiling? Voor deze bedrijfsschade bent u ook verzekerd.

Hebt u milieuschade? Dan probeert u natuurlijk zelf de vervuiling al zoveel mogelijk tegen te gaan. Kosten die u hiervoor maakt vallen onder de dekking van deze verzekering. In alle gevallen zorgen we dat u zo snel mogelijk kunt saneren. U betaalt geen eigen risico.

U kunt de dekking van de verzekering uitbreiden voor schade bij derden. Voert u werkzaamheden uit bij anderen, bijvoorbeeld als loonwerker? Dan bent u met deze dekking ook verzekerd voor milieuschade op en vanaf die locatie. In dat geval vergoeden we dus ook de sanering van het terrein, schade aan het bezit en eventuele bedrijfsschade van anderen.

Wat kost de verzekering?

Er is geen standaardpremie voor deze verzekering. De gekozen dekking, risicofactoren, bedrijfsomvang en de locaties bepalen de verzekeringspremie. Uw verzekeringsadviseur kan met u de juiste dekking bepalen en de bijbehorende premie berekenen.

 

Meerdere verzekeringen afsluiten

U kunt de Milieuschadeverzekering ook afsluiten als onderdeel van Het Ondernemerspakket en Het Agrarisch ondernemerspakket. Als u meerdere verzekeringen afsluit profiteert u met een verzekeringspakket.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijke adviseur. In een vrijblijvend gesprek stelt u samen een pakket samen dat aansluit bij uw situatie.

Belangrijke documenten

Profiteer van pakketkorting

Breng uw zakelijke verzekeringen onder in één overzichtelijk pakket.