Is uw schade gedekt?

Een verzekering van Delta Lloyd biedt dekking in veel situaties die schade opleveren. Natuurlijk hangt de dekking wel af van de verzekering die u hebt gekozen. U kunt voor de meest eenvoudige autoverzekering bij Delta Lloyd kiezen uit drie varianten: alleen een WA verzekering, WA beperkt casco, of WA volledig casco (all-riskverzekering).

Waarvoor bent u verzekerd?

  • WA verzekering
    Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Met de WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u veroorzaakt bij anderen als u auto rijdt. U kunt schade veroorzaken aan zaken, zoals een auto, en aan personen. U hebt bij deze verzekering geen eigen risico. De schade aan uw eigen auto is niet verzekerd. Als de schade niet uw schuld was, moet u zelf uw schade bij de verzekeraar van de tegenpartij verhalen.
  • WA met Beperkt Casco verzekering
    Met de WA-verzekering met Beperkt Casco bent u verzekerd voor schade die u veroorzaakt bij anderen als u auto rijdt. Bovendien bent u verzekerd tegen schade door diefstal, brand, storm, hagel en loslopende wilde dieren. Ook schade aan uw autoruiten is verzekerd. U hebt een eigen risico van 150 euro voor schade aan uw eigen auto. U kunt ook voor een hoger eigen risico kiezen. U betaalt dan minder premie.
  • WA Volledig Casco verzekering (all-riskverzekering)
    Met de WA-verzekering met Volledig Casco bent u verzekerd voor schade die u veroorzaakt bij anderen als u auto rijdt. Bovendien bent u verzekerd tegen schade door aanrijding, diefstal, vandalisme, brand, storm, hagel en loslopende wilde dieren. Vandalisme betekent dat iemand met opzet iets aan uw auto heeft vernield. Ook schade aan uw autoruiten is verzekerd. Hebt u schade aan uw eigen auto door uw eigen schuld? Ook dat is verzekerd. U hebt een eigen risico van 150 euro voor schade aan uw eigen auto. U kunt ook voor een hoger eigen risico kiezen. U betaalt dan minder premie.

Let op: in sommige situaties is het verstandig om extra verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering als u kiest voor alleen een WA dekking op uw auto. Meer informatie.

Kijk voor meer specifieke informatie over een bestel- en vrachtautoverzekering, over een wagenparkverzekering en andere verzekeringen in de transport- en vervoersector op www.deltalloyd.nl/transport.