Beveiliging Mijn Delta Lloyd en E-bankieren

Delta Lloyd neemt de beveiliging van DeltaLloyd.nl en de verschillende internetdiensten daarbinnen (zoals Mijn Delta Lloyd en E-Bankieren) uitermate serieus. U kunt de beveiliging versterken door zelf ook de nodige maatregelen te nemen.

Wat doet Delta Lloyd voor de beveiliging?

Beveiligde verbinding

Wanneer u inlogt op de Delta Lloyd Internetdiensten dan komt er een beveiligde verbinding tot stand tussen uw device en de computer van Delta Lloyd. Wij gebruiken hiervoor de beveiligingstechniek Secure Socket Layer-Extended Validation (SSL-EV). SSL-EV is de beveiligingsstandaard om op internet persoonlijke informatie en transacties te beveiligen. Vrijwel alle grote (financiële) instellingen gebruiken SSL-EV. Daardoor worden uw gegevens alleen herkend door uw PC en de computer van Delta Lloyd. Zodra een SSL-EV verbinding  opstart, verschijnt er in uw browser een gesloten slotje. Deze verschijnt boven of rechtsonder in beeld.

Beperkte inlogtijd bij online bankieren

Bent u ingelogd op de Delta Lloyd Internetdiensten en voert u bepaalde tijd geen handelingen uit, dan wordt de verbinding automatisch verbroken. Als u toch verder wilt gaan, wordt u gevraagd opnieuw in te loggen.

Blokkeren gebruikersnaam en wachtwoord

Mijn Delta Lloyd wordt geblokkeerd als er 5 keer geprobeerd is in te loggen met een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord. U moet dan een nieuw wachtwoord aanvragen. U kunt dit zelfstandig doen. Bij de veelgestelde vragen staat hoe u dat kunt doen.

Wat kunt u zelf doen voor de beveiliging

Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens

Mijn Delta Lloyd wordt geblokkeerd als er 5 keer geprobeerd is in te loggen met een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord. U moet dan een nieuw wachtwoord aanvragen. U kunt dit zelfstandig doen. Bij de veelgestelDe Delta Lloyd Internetdiensten zijn strikt persoonlijk. Medewerkers van Delta Lloyd vragen nooit naar uw gebruikersnaam of wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook. Verstrek uw gebruikersnaam en wachtwoord dus nooit aan anderen. Doet u dat toch, dan bent u zelf aansprakelijk voor de gevolgen van eventueel misbruik. Laat niemand meekijken als u het wachtwoord intikt. e vragen staat hoe u dat kunt doen.

Laat uw computer nooit onbewaakt achter

Als u niet achter de computer zit, zorgt u er dan voor dat u alle Delta Lloyd Internetdiensten afgesloten heeft. Vergeet dus niet om uit te loggen als u klaar bent met de Delta Lloyd Internetdiensten.

Wijzig regelmatig uw wachtwoord

Voor uw eigen veiligheid raden wij u aan ieder half jaar uw wachtwoord te wijzigen. Let daarbij goed op het gebruik van hoofd- en kleine letters. Om fraude te voorkomen kunt u beter geen voor de hand liggende wachtwoorden gebruiken. Controleer of uw nieuwe wachtwoord ook aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het wachtwoord heeft minimaal 8 tekens
  • Het wachtwoord heeft minimaal 2 cijfers
  • Het wachtwoord heeft minimaal 2 letters
  • Het wachtwoord heeft minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter
  • Het wachtwoord heeft maximaal 2 dezelfde tekens, cijfers of letters
Maak geen gebruik van de mogelijkheid van browsers om de gebruikersnaam en het wachtwoord op uw computer op te slaan. Ook als u een andere automatische wachtwoordhulp gebruikt, is het raadzaam die niet voor de toegangscodes te gebruiken. 

Gebruik de nieuwste versie van uw internetbrowser

Controleer regelmatig of u de nieuwste versie van uw internetbrowser heeft. Nieuwe versies van internetbrowsers gaan meestal beter om met beveiligingstechnieken dan de oudere versies. Om te controleren of u de nieuwste versie van uw browser heeft, kunt u het beste de website van Microsoft, Chrome of Firefox raadplegen.

Controleer of u een beveiligde verbinding hebt met de Delta Lloyd internetdiensten

Om te controleren of u een beveiligde verbinding hebt, dubbelklikt u op het slotje (boven of onder in beeld, afhankelijk van uw browser en versie). U ziet dan het certificaat dat verleend is aan Delta Lloyd.

Installeer anti-virussoftware en beveiligingsupdates

Maak gebruik van recente anti-virussoftware. Controleer regelmatig of er updates van de anti-virussoftware zijn. Scan regelmatig uw computer met anti-virussoftware. Zorg dat het anti-virusprogramma altijd actief is. Op www.microsoft.com/security kunt u toetsen in hoeverre uw PC beveiligd is en welke updates nodig zijn om de beveiliging van uw PC te maximaliseren.

Download en installeer geen illegale en onbekende software

Het starten van dergelijke programma’s kan risico’s met zich meebrengen. Deze software kan de werking van uw bestaande programma's wijzigen wat ongewenste gevolgen kan hebben. Installeer dus nooit een onbekend programma dat u aangeboden krijgt via bijvoorbeeld uw e-mail.

Veilig internetbankieren

U kunt alle informatie over veilig internetbankieren ook vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken.