Glasverzekering

  • Verzeker ook glas binnen zoals vitrines en toonbanken
  • Simpel tarief op basis van het aantal ruiten
  • Maatwerk voor bijzonder glas

Glasverzekering in het kort

Glas is kwetsbaar, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. Is een ruit van uw  bedrijfsgebouw kapot? Of een vitrine of een toonbank? De Glasverzekering dekt ruitbreuk door onverwachte gebeurtenissen. Hiermee is het een nuttige aanvulling op de Gebouwenverzekering. Of als u huurder bent van het bedrijfsgebouw een aanvulling op de Inventaris- en goederenverzekering.

U kunt een glasverzekering los afsluiten of als dekking bij de Brandverzekering. De verzekering is geschikt voor ieder type bedrijf.

Wat is verzekerd

Met deze glasverzekering kunt u glas in uw bedrijf verzekeren tegen onverwachte breuk:

  • normaal enkel glas of (thermopane) dubbelglas in ramen en deuren;
  • bijzonder glas zoals glas met belettering, glas in lood, veiligheidsglas en gebogen ruiten;
  • glas in vitrines en toonbanken.

U kiest zelf welk glas u wilt verzekeren. De Glasverzekering vergoedt de vervangingskosten van de ruit. Moet u het raamkozijn door de schade tijdelijk afdichten? Dan vergoedt de verzekering ook de kosten voor deze noodoplossing.

Wat is niet verzekerd

Alleen ruitbreuk is verzekerd, krassen vallen niet onder de dekking. Sommige ruitbreuk is niet gedekt. Dit geldt bijvoorbeeld bij ruitschade door brand, aardbevingen of overstromingen. Ook schade door verplaatsing of verbouwingswerkzaamheden is niet verzekerd, net als ruitbreuk bij gebouwen die meer dan twee weken leegstaan. Lees voor de precieze uitzonderingen de voorwaarden.

Wat kost de verzekering

U kunt de Glasverzekering los afsluiten of in combinatie met andere dekkingen in de Brandverzekering. Het aantal ruiten of objecten dat u wilt verzekeren, bepaalt de premie. Uw verzekeringsadviseur informeert u hier graag over.

U kunt uw Glasverzekering ook afsluiten in Het Ondernemerspakket. Sluit u meerdere verzekeringen af in Het Ondernemerspakket? Dan staan uw verzekeringen op één polis. Vanaf drie verzekeringen profiteert u van een aantrekkelijke pakketkorting.

Vrijblijvend advies

Wilt u weten welke risico's uw bedrijf nog meer loopt? Doe dan de Risicoscan. Hebt u behoefte aan persoonlijk advies over uw verzekeringen? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijke adviseur.

Belangrijke documenten

Schade voorkomen

Bespaar met preventiemaatregelen. Voorkom brand, diefstal en andere schade.