Brandverzekering

Verzeker uw bedrijfspand, inventaris en omzet

  • Uitgebreide risicoanalyse en preventieadvies mogelijk
  • Keuze uit vier dekkingen
  • Inventaris op basis van nieuwwaarde

Brandverzekering in het kort

Schade door brand, inbraak of storm kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Voor uw bedrijfspand en uw inventaris. Met de Brandverzekering verzekert u uw bedrijf tegen de meest voorkomende schadeoorzaken. U kunt een brandverzekering samenstellen uit de dekkingen die u nodig hebt. Bij de verzekering bieden we uitgebreid risicomanagement en preventieadvies.

Wat is verzekerd?

De Brandverzekering dekt schade door gebeurtenissen zoals brand, storm, wateroverlast en inbraak. Binnen de verzekering kunt u een aantal dekkingen toevoegen. Een aantal van deze dekkingen kunt u ook als losse verzekering afsluiten. Bekijk voor de precieze dekking de informatie over de afzonderlijke verzekeringen. 


Dekking Wat is er verzekerd? Te sluiten als losse verzekering?
Gebouwen Verzekerd uw bedrijfspand tegen schade door brand, storm, wateroverlast, en vandalisme. Ja
Inventaris & goederen Verzekerd uw inventaris, machines en voorraden in uw gebouw. Ja
Glas Verzekerd enkel en dubbel glas, speciaal glas en glazen toonbanken en vitrines tegen glasbreuk. Nee, alleen in combinatie met een gebouwen of een inventarisdekking.
Contant geld Verzekerd geldverlies door gewelddadige overvallen, diefstal uit de kluis na inbraak, brand en aannemen van vals geld. Ja
Huurdersbelangen Verzekerd schade aan zaken die u als huurder heeft aangebracht aan het gebouw. Ja

Wilt u na schade uw bedrijf zo snel mogelijk weer draaiende hebben? Dan kunt u zich aanvullend verzekeren:

  • De Extra kostenverzekering vergoedt de kosten als u bijvoorbeeld na een brand tijdelijk bedrijfsruimte of computers moet huren om uw bedrijf te kunnen voortzetten.
  • De Reconstructiekostenverzekering vergoedt de kosten voor herstel van uw administratie of documenten als deze door schade verloren zijn gegaan.

Wilt u een Brandverzekering binnen Het Ondernemerspakket afsluiten? Dan kunt u ook de garantie tegen onderverzekering afsluiten. Hiermee bent u in geval van schade altijd voldoende verzekerd om gebouwen te laten herbouwen en inventaris & goederen te vervangen die verloren zijn gegaan. De garantie tegen onderverzekering is van toepassing op de Gebouwenverzekering, Inventaris & goederenverzekering en huurdersbelang.

Zorgeloos Herstel

Bij schade merkt u pas hoe belangrijk het is om goed verzekerd te zijn. U wilt niet dat een schade uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengt. Met Zorgeloos Herstel bieden wij u de mogelijkheid om schades snel en vakkundig door een van onze herstellers te laten repareren. Hierbij nemen wij voor u alle bijbehorende werkzaamheden uit handen. U hebt één aanspreekpunt die alle stappen van de schadeafhandeling regelt, ook als er meerdere reparateurs nodig zijn. U kunt gebruik maken van Zorgeloos Herstel bij brandschade, inbraakschade, stormschade of waterschade.

De voordelen van Zorgeloos Herstel
  • Schadeherstel door erkende vakmensen
  • Eén aanspreekpunt voor de schadeafhandeling
  • Geen facturen voorschieten of bonnen declareren
U houdt altijd de keuze om een eigen reparateur in te schakelen en dus geen gebruik te maken van Zorgeloos Herstel. Als u kiest voor een eigen reparateur dan keren wij de schade altijd snel uit.

Wat kost de verzekering?

U kunt de Brandverzekering naar wens aanpassen. De verzekeringspremie hangt af van de gekozen dekkingen en de verzekerde waarden. U kunt de Brandverzekering als maatwerkverzekering afsluiten of als pakketverzekering in Het Ondernemerspakket. Uw verzekeringsadviseur informeert u hier graag over.

Sluit u meerdere verzekeringen af in Het Ondernemerspakket? Dan staan uw verzekeringen op één polis. Vanaf drie verzekeringen profiteert u van een aantrekkelijke pakketkorting.

Vrijblijvend advies

Wilt u weten welke risico's uw bedrijf nog meer loopt? Doe dan de Risicoscan. Hebt u behoefte aan persoonlijk advies over uw verzekeringen? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijke adviseur.

Belangrijke documenten

Schade voorkomen

Bespaar met preventiemaatregelen. Voorkom brand, diefstal en andere schade.